Prepoznala sina koga je suprug odveo u Siriju - Volim Podgoricu

Prepoznala sina koga je suprug odveo u Siriju

Kubanka s adresom u Italiji, Lidija Solano Herera, već više od godinu dana proživljava pravu životnu dramu. Njen suprug Ismar Mešinović odveo je njihovog sina Ismaila Davuda u Siriju, a od tada Lidija nije znala ništa o svom djetetu, sve dok ga prije nekoliko dana nije vidjela na društvenim mrežama, prenosi klix.ba.

Italijanski mediji danas podsjećaju na jednogodišnju bitku Lidije Solano Herere da sazna sudbinu svog sinčića.

Prije godinu dana Mešinović je sa sinom otišao iz njihovog stana u Longaroneu u Italiji, kazavši supruzi da dječaka vodi nekoliko dana roditeljima u Bosnu.

Međutim, istina je potpuno drugačija. Ismar je s dječakom otišao u Siriju kako bi se pridružio militantima Islamske države. Nedugo nakon toga je poginuo, a Ismail je ostao s militantima IDIL-a.

Lidia do prije nekoliko dana nije znala ništa o Ismailu, međutim fotografije koje je vidjela na društvenim mrežama vratile su joj nadu. “To je Ismail, to je moj sin, prepoznajem mu lice”, uvjerena je Lidija. Na jednoj od fotografija dječak nosi vojničke pantalone, crnu duksericu i pušku-igračku oko vrata. Dječak za ruku drži muškarca kojem se ne vidi lice, piše italijanska “La Repubblica”.

Policija nije sigurna da je na fotografija zaista Ismail, niti kada je fotografija snimljena.

Ismar je u Italiju stigao prije nekoliko godina, gdje je radio kao moler. On i Lidija vjenčali su se 2011. a iste godine dobili su Ismaila.

Bilal Bosnić izmijenio Ismara

“La Repubblica” navodi da je Ismarov život promijenio Bilal Bosnić, jedan od vođa vehabijske zajednice u BiH, nakon što je održao predavanje u Pordenoneu.

Bosnić jeu septembru uhapšen pod optužbom da je pozivao mladiće iz BiH da se pridruže oružanim snagama terorističke organizacije Islamske države i tako se uključe u džihad koji ta organizacija vodi na teritoriji Iraka i Sirije.

Bosnić je još uvijek u pritvoru.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com