U Hrvatskoj živi samo 331 Jugosloven - Volim Podgoricu

U Hrvatskoj živi samo 331 Jugosloven

Posljednjih mjeseci, paralelno s predsjedničkom kampanjom, u Hrvatskoj se intenzivirala borba protiv Jugoslovena. Moglo bi se reći da se protiv njih vodi pravi verbalni rat čiji su poruka i smisao možda najbolje sažeti na transparentu ispred Ministarstva branitelja “1991. protiv Jugoslavije, 2014. protiv Jugoslovena”.

Prema posljednjem popisu stanovništva Hrvatska ima 4,456.096 stanovnika, a od toga se svega 331 izjasnio kao Jugosloven. Od 331 Jugoslovena u Hrvatskoj 261 je muškog pola, dok Jugoslovenki ima samo 70.

Najveća koncentracija Jugoslovena je u Gradu Zagrebu – njih 86. Druga pozicija na kojoj su se najviše grupisali je Primorsko-goranska županija gdje su 44, slijedi Istarska sa 41 Jugoslovenom, potom Vukovarsko-srijemska sa njih 27, a onda Karlovačka u kojoj se zadržao 21 Jugosloven.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji ima ih 16, u Osječko-baranjskoj 14, a u Sisačko-moslavačkoj 13. Najmanje Jugoslovena, po njih dvoje, živi u Koprivničko-križevačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj i Virovitičko-podravskoj županiji.

Zagrebački Večernji list zanimao se kakve su starosne dobi hrvatski Jugosloveni, kakva im je obrazovna struktura te u kojim gradovima su naseljeni, no te odgovore nijesu uspjeli da dobiju.

U tamošnjem Zavodu za statistiku objasnili su da je riječ o tako malom statističkom uzorku da bi, kada bi im dali te podatke, prekršili Zakon o zaštiti ličnih podataka jer bi iz opisanih detalja odmah bilo jasno o kojim je pojedincima riječ i njihove bi ih sredine prepoznale.

(RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com