Automobil kojem ne treba vozač dolazi iz Google-a! - Volim Podgoricu

Automobil kojem ne treba vozač dolazi iz Google-a!

“Gugl” (Google) kompanija je u ponedjeljak predstavila svoj prvi, potpuno funkcionalni samovozeći automobil, koji će obradovati mnoge osobe sa invaliditetom.

Ovaj tehnološki div je u maju najavio da će razviti potpuno “samostalna” vozila koja će se ulicama kretati bez vozača, pomoću brojnih senzora i kompjutera.

“Od tada smo razvijali različite prototipove prototipova od kojih je svaki služio testiranju različitih sistema”, navode u američkoj kompaniji.

Ti specijalizovani prototipovi uključuju modele na kojima su testirani upravljanje i kočenje, kao i pojedini senzori i kompjuteri.

“Sve te sisteme smo sada ugradili u potpuno funkcionalni automobil, naš prvi prototip potpuno autonomnog vozila”, kažu u Guglu

Testni vozači će, ipak, još neko vrijeme koristiti ručne kontrole.
Kompanija je najavila da će u bliskoj budućnosti testirati automobil u stvarnom saobraćaju . “Nadamo se da se iduće godine vidimo na ulicama sjeverne Kalifornije”, ističu u Guglu

Sudeći po svemu, Guglov automobil će u velikoj mjeri doprinijeti mobilnosti osoba sa invaliditetom, a naročito tetraplegičara i paraplegičara.

Kada automobil krene u serijsku proizvodnju, a na to se, kako obećavaju iz kompanije, neće dugo čekati, osobe s invaliditetom će zasigurno biti ravnopravni učesnici u saobraćaju.

 In portal

1 komentar

  1. Hey There. I found your blog using msn. This is a really well written article. I will be sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the post. I will definitely comeback.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com