Predstavljen Audi Q7 - Volim Podgoricu

Predstavljen Audi Q7

Audi je predstavio  novi Q7, nasljednika modela kojim je njemački proizvođač ovaj segment učinio veoma popularnim u Evropi.

Q7 je prvi predstavnik nove linije Audijevih SUV vozila. Zasnovan je na potpuno novoj MLB 2 platformi, na kojoj će počivati i naredni porše kajen i Bentlijev SUV. 

Najupečatljivija razlika u odnosu na prethodnika je trodimenzionalna maska. Niski, uži LED farovi i veći usisnici vazduha daju prednjem dijelu agresivniji izgled, a čitava silueta je sportskijeg karaktera. 

Q7 je manji od odlazećeg modela, kraći je za 37 mm, uži za 15 mm i iste je visine. 

Unutrašnjost je izmijenjena do neprepoznavanja, sa naglaskom na širokoj, komandnoj tabli i velikoj ravnoj centralnoj konzoli na kojoj su ručica mjenjača, komandna ploča za informativno zabavni sistem i držači za čaše. 

Centralni displej je spušten, a instrument tabla je potpuno digitalna.

U MLB 2 platformi aluminijum učestvuje sa 41 odsto, pa je Q7 čak 325 kg lakši od prethodnika, što pozitivno utiče na potrošnju goriva i upravljivost. Model sa 3.0 TDI motorom je težak 1.995 kg.

Svaki Q7 će biti opremljen pogonom na sve točkove, a serijski se ugrađuje i osmostepeni automatski mjenjač. 

U početku će biti ponuđena dva šestocilindarska motora: 3.0 TDI sa 272 KS i 3.0 TFSI sa 333 KS. Oba do 100 km/h ubrzavaju za šest sekundi, a dizel troši 5,7 litara po fabričkim podacima. Cijena bi trebalo da startuje od oko 60.000 eura, a na tržište novi Q7 stiže na proljeće.

(Vijesti)

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com