BATA: Želim samo da zagrlim sina! - Volim Podgoricu

BATA: Želim samo da zagrlim sina!

Velikan srpskog i jugoslovenskog filma Bata Živonović, o kojem brine njegova supruga Lula, sve što želi jeste – da zagli sina.

Pitamo na kraju Batu Živojinovića koji je, može neko da pomisli, sve svoje želje ispunio – šta bi još u životu poželio. A on, u prepoznatljivom stilu šereta, obožavanog od sveukupnog naroda bivše zemlje Juge, ali i naroda Kine, odgovorio je ovako: “Šta? Vi to mislite da me nećete imati kada da pitate za novogodišnje želje…Onda je lice prelila sjeta. Zaćutao je. Emocija, koja je gotovo bila opipljiva, prenijela se na sve. – Šta bih poželio?”, kao da je upitao samog sebe.

“Najveća mi je želja da se opet vidim sa sinom. Stalno ga sanjam, a uželio sam se da ga, stvarno, zagrlim. Da opet vodimo naše duge razgovore. Da jednostavno bude pored mene. Jako smo vezani. Za poslednjih osam godina, vidio sam ga dva puta, na samo par dana. Prije toga su ga držali šest mjeseci u Novom Sadu. Mislim, nepravedno. Pričao sam o tome tamo gde je nadležni to trebalo da čuju, da ponavljam? Ne! Srećom, sa ćerkom Jelenom se češće viđam. Unuci obožavaju da dođu u Beograd. Ali nisu samo vezani za Beograd, već i za Koraćicu, djedin zavičaj”, rekao je Bata.

“Žao mi je. Zaista nisam mogao da se sretnem sa kineskim premijerom. Uostalom, neka kineskom narodu ostane uspomena na Valtera, onakva kakva je u njihovom sjećanju. Ali sam mu, odmah kada je stigao, preko kineske ambasade u Beogradu uputio telegram dobrodošlice.

Supruga slavnog glumca, Lula Živojinović, na ovo dodaje da je protokol, tokom posjete premijera Kine, ponudio da po legendu glumišta, našeg i svjetskog, pošalje auto, kako bi i on bio dio velike svečanosti povodom otvaranja Pupinovog mosta. Ili, barem, samo da se sretnu.

“Ne, mi nemamo nikakav kompleks od toga što bi Batu svi slikali u kolicima. Prevagnuo je strah da bi se Batino zdravlje, od prevelikih emocija i napora, dodatno pogoršalo. Velimir Bata Živojinović, dok sluša šta Lula govori, kaže nam: “Lula me čuvala svih ovih godina. I čuva me. Danonoćno nada mnom bdi. Nad mojim zdravljem. Bez nje… Odavno me ne bi bilo. Uz nju su i pomažu joj i Lepa Ilić, medicinska sestra. Obje su svakog dana uz mene. Tu su, u svakom trenutku kad zatreba, dr Ranko Todorović, Nataša Vukićević, a poslednjih mjeseci i Đorđe Radak i njegovi ljekari. Bore se, borimo se zajedno.

(Novosti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com