Beograđane raseljavaju zbog “Beograda na vodi”! - Volim Podgoricu

Beograđane raseljavaju zbog “Beograda na vodi”!

Kao grom pogodilo je vlasnike stanova Karađorđeve 36 obavještenje da će zbog „Beograda na vodi” biti raseljeni iz svoje zgrade. Uz to ova petospratnica neće biti srušena kako bi se na tom mjestu gradilo neko impozantno zdanje iz ovog projekta, već će, kako im je nezvanično rečeno, biti pretvorena u poslovni ili – moderniji stambeni prostor?!

Prošle nedjelje iz gradske Direkcije za građevinsko zemljište dobili su obavještenje da je u toku popis stanara njihove zgrade zbog realizacije projekta „Beograd na vodi” i da je potrebno da gradskoj komisiji obezbijede ulazak u stan radi utvrđivanja činjeničnog i pravnog stanja.

Od 22 vlasnika stanova, kojima usput ne pada na pamet da se sele, samo su Radmila Savić i njen sin Srđan pustili delegaciju i to kako bi videli šta hoće.

– Kažu došli da premjere stan, popišu stanare i da vide ima li neuknjiženih stanova, ali neće da nam objasne zašto to rade – priča Srđan za Novosti. – Imaju katastar i popis stanovništva, pa to sve tamo mogu saznati. Suština je da van projekta i odluka grada neko želi da nas se otarasi i raseli.

Njegova komšinica sa višeg sprata Ranka Savić tvrdi da se neko očigledno nameračio na ovu zgradu na dobroj lokaciji i želi da je preuzme.

 

– Zgrada je useljena 1936. godine, stanovi su divni, veliki, salonski, na vrhu je predivna terasa, koja kad se sredi može da bude bašta nekog restorana sa sjajnim pogledom – priča Ranka Savić. – Kvadrat ovdje ranije nije mnogo vrijdio zbog kamiona, buke, smoga i zagađenosti, ali se uveliko priča da će sa izgradnjom „Beograda na vodi” vrijedjeti oko 4.000 evra. U agencijama za prodaju nekretnina kažu da je prodaja stanova u ovom kraju obustavljena, upravo zato što svi čekaju veću cijenu i niko sad ne prodaje.

 

Ranka kaže da joj je sagovornik iz grada rekao: „Što se nervirate ići ćete u Denkovu baštu”.

 

– Oni bi nas da rasele na periferiju, zgradu preurede i prodaju nekom drugom za mnogo veći novac i zarade na našim stanovima – tvrdi Ranka Savić. – Niko od nas neće da se seli, ja tu živim 40 godina, neki i mnogo duže.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com