Buš umalo ubio Putina

Ovo se desilo 2007. u SAD, a glavni učesnici priče su Džordž Buš mlađi, bivši predsednik SAD, njegov otac Džordž Buš Stariji, takođe bivši predsednik SAD, i predsednik Rusije.

Bivši američki predsednik Džordž V. Buš i ruski predsednik Vladimir Putin išli su pre sedam godina na pecanje čamcem Fideliti III oko Kenebankporta u državi Mejn. O tome je Buš pisao u svojoj knjizi “Portret moga oca”, opisujući trenutak kada je pitao svog oca da pozove predsednika Rusije u ovu avanturu.

Dok se priseća života svog oca i lidera, nekadašnji predsednik SAD-a objašnjava kako je izgledalo kada je ova porodica ugostila Putina tog vikenda. Pored plovidbe, provlačile su se i teme o odbrani Poljske i Češke.

 Samo mi kaži šta ti treba i šta želiš, sine – rekao je Džordž H.V. Buš tom prilikom i bio je oduševljen ovim zahtevom.

Mlađi Buš je objasnio da su Putina sačekali na aerodromu a potom ga helikopterom prevezli do porodične kuće. Zatim je usledila vožnja gliserom gde su svi zajedno uživali.

Sledećeg jutra su svi zajedno išli na pecanje, i prema tvrdnjama Buša, on je bio jedini koji je ulovio nešto. Putin je prvo bio uplašen idejom da starac od 83 godine vozi superbrzi čamac, pa se čak uplašio za svoju sigurnost, ali kad je video kako bivši šef CIA upravlja “zverkom”, bilo mu je lakše.

Sve vreme, Putin je bio iznenađen dinamičnim idejama ovog 83-ogodišnjaka, ali je uživao u vremenu provedenom sa njim. Njegov prevodilac se jedva držao na ivici glisera tokom ove brze vožnje.

Pogledajte video:

loading...

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close