Intenzivnija saradnja Glavnog grada i Delegacije EU - Volim Podgoricu

Intenzivnija saradnja Glavnog grada i Delegacije EU

Podgorica, kao glavni grad Crne Gore, treba i u procesu evropskih integracija da prednjači u odnosu na ostale lokalne samouprave i da bude lokomotiva tog procesa, kazao je gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović.

Kako je saopšteno Portalu Analitika iz Biroa za odnose s javnošću Glavnog grada, on je danas razgovarao je danas sa ambasadorom Mitjom Drobničem, šefom Delegacije EU u Crnoj Gori, i predsjednikom Evropskog pokreta u Crnoj GoriMomčilom Radulovićem o mogućnostima saradnje Glavnog rada, Delegacije EU i NVO sektora u procesu evropskih integracija naše zemlje.

– Stijepović je naglasio da Podgorica ima i dodatnu obavezu i odgovornost da ostavi upečatljiv trag i da poseban doprinos na svim poljima koja su strteški značajna i važna za Crnu Goru, kao što su to evropske integracije. Gradonačelnik je tokom razgovora istakao da je Glavni grad otvoren za saradnju sa Delegacijom EU, kao i sa nevladinim sektorom koji se bavi tematikom EU integracija i izrazio uvjerenje da će rezultati buduće saradnje biti konkretizovani i korisni za sve građane Podgorice – navodi se u saopštenju.

Ambasador Drobnič naglasio je značaj procesa EU integracija za Crnu Goru, i prednosti i koristi koje naši građani mogu da očekuju ulaskom u EU. On je istakao da Delegacija EU u saradnji sa NVOEvropski pokret u Crnoj Gori trenutno sprovodi veoma značajan projekat vezan za uspostavljanje intenzivnije saradnje sa lokalnim samoupravama u svim oblastima koje se tiču integracionih procesa.

– Ambasador je izrazio uvjerenje da u narednom periodu očekuje još kvalitetniju i uspješniju saradnju Delegacije EU i Glavnog grada u cilju realizacije određenih projekata. Predsjednik Evropskog pokretaMomčilo Radulović saopštio je da treba uspostaviti još bolju institucionalnu komunikaciju i saradnju kako bi se partnerskim odnosom tokom predpristupnih pregovora naše zemlje za punopravno članstvo u EU kvalitetnim projektima što bolje iskoristila ekspertska podrška i finansijska sredstva EU, posebno u oblasti poljoprivrede i razvoja malog i srednjeg biznisa – stoji u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili u ocjeni da će usvajanje evropskih vrijednosti i standarda u svim oblastima nesumnjivo uticati i na poboljšanje kvaliteta života građana Podgorice i Crne Gore.

 
 (Analitika)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com