Murinjo: Ne možemo da dovedemo Mesija - Volim Podgoricu

Murinjo: Ne možemo da dovedemo Mesija

Iako bi, naravno, to htjeli, uostalom kao i svaki klub na svijetu, i iako vlasnik Roman Abramovič ima sredstva za tu operaciju, Čelzi ne može da dovede fudbalera Barselone Lionela Mesija. Razlog je jasan pravilo o finansijskom fer-pleju.

Prema pravilima finansijskog fer-pleja, klubovi ne smiju da troše više nego što zarađuju i biće suspendovani iz evropskih takmičenja ako ne budu u stanju da posluju pozitivno bar u dijelu koji je direktno povezan sa fudbalom.

Čelzi je u prošloj godini zaradio 18,4 miliona funti, a otkupna klauzula u Mesijevom ugovoru iznosi 205 miliona funti.

“Ne, nema šanse da dovedem Mesija. Sada važi pravilo finansijskog fer-pleja a uz njega idu i određena pravila, određene cifre i mi nemamo uslova da dovedemo, kao što kažu, “super nevjerovatnog igrača” za “super nevjerovatnu cifru”, koju Čelzi u ovom trenutku ne može da plati”, rekao je Murinjo, prenijeli su britanski mediji.

Četvorostruki najbolji fudbaler svijeta Mesi je prošlog mjeseca, prvi put u karijeri, nagovijestio da bi mogao da napusti Barselonu, a fudbaler Čelzija Sesk Fabregas nedavno je izjavio da bi ponovo volio da igra u istom timu sa argentinskom super-zvijezdom Mesijem.

“Osim toga, ne vjerujem da Barselona ima namjeru da pusti Mesija”, dodao je Murinjo.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com