Neočekivan poraz Budućnosti - Volim Podgoricu

Neočekivan poraz Budućnosti

Drama u Valjevu i neočekivan poraz košarkaša Budućnost Volija. ”Plavi” su upisali treći poraz jer su poraženi od Metalca u 14. kolu regionalnog takmičenja 70:69 nakon uzbudljive završnice. Budućnost nastavlja borbu za plej-of, ima sada samo pobjedu više od trećeplasirane Cedevite, a polusezonu završiće u neđelju kada dočekuje Igokeu.

Budućnost je povela na startu 8:4, ali je uslijedio preokret domaćina koji je u nekoliko navrata imao 5 poena prednosti sve do sredine treće dionice, kada su ”plavi” postigli prvu trojku iz 14. pokušaja za vođstvo.  Dosta grešaka su pravile obje ekipe, Metalac je bio smireniji u završnici treće dionice, pa je pred posljednjih deset minuta vodio 50:48. Budućnost je bila daleko ispod svog nivoa, težak meč sa Partizanom je itekako istrošio ”plave”, koji su imali i šest poena minusa na startu posljednje četvrtine.

Na šest minuta do kraja meča Metalac stiže i do 59:49, ekipa Igora Jovovića jednostavno nije ličila na ekipu.  Budućnost je smanjila na šest koševa razlike tačno na sredini dionice.  Košem Planinića sa slobodnih bacanja i trojkom Šehovića prišli smo na 60:59 na nešto manje od četiri minuta do kraja. ”Plavi” su preokrenuli, ali su sa dvije vezane greške dozvolili domaćinu da ponovo povede 64:61 na 2.45 do kraja.

Niko nije očekivao dramu u Valjevu, na minut i šest sekundi do kraja Metalac je vodio 67:65. Dašić je ukrao loptu, na drugoj strani Rejnolds je izjednačio na 67:67 na 40 sekundi do kraja. Jevtović je pogodio, ali i Šehović za novo izjednačenje na 7 sekundi do kraja. Lična greška Kuka na dvije sekunde do kraja, domaćin je pogodio jedno, drugo namjerno izgubio, i Metalac je nanio Budućnosti treći poraz.

Najefikasniji u ekipi Budućnosti bio je Rejnolds sa 19 poena, Šehović je ubacio 15, na drugoj strani istakao se Jevtović sa 17 poena.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com