Bomba u Skupštini - Volim Podgoricu

Bomba u Skupštini

U centru Kijeva, u blizini jednog hotela, nepoznati napadač bacio je bombu u pravcu poslanika Vrhovne rade, među kojima je bio i Andrej Parubij, prvi zamjenik predsjednika ukrajinskog parlamenta, prenosi agencija RIA Novosti pozivajući se na ukrajinsku policiju. Jedan policajac je ranjen u napadu.

Ukrajinski mediji pretpostavljaju da se radi o atentatu na Parubija, koji je ranije bio sekretar Savjeta za nacionalnu bezbjednost i odbranu Ukrajine.

“Želim da objasnim situaciju kako ne bi bilo nesporazuma. Sinoć poslije 23 sata, vraćajući se sa posla, sreo sam se sa prijateljima….na ulazu u hotel Kijev gdje živim. Pored nas je prošla nepoznata osoba, visok sportski tip. U prolazu me je pogledao, udaljio se nekoliko metara, okrenuo, aktivirao i bacio bombu ispod naših nogu”, napisao je Parubij na svojoj stranici na Fejsbuku.

Bomba se, kako je rekao, otkotrljala ipod automobila koji je tu bio parkiran. Došlo je do eksplozije, a nepoznata osoba je krenula da bježi. Parubi je potvrdio miliciji da osim pripadnika MUP-a niko nije povrijeđen. Međutim u eksploziji su oštećena tri automobila.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com