DEUS: „Darkwood Dub“ za kraj manifestacije - Volim Podgoricu

DEUS: „Darkwood Dub“ za kraj manifestacije

Popularna beogradska grupa „Darkwood Dub“ prirediće sjutra koncert u Velikoj sali podgoričkog KIC-a „Budo Tomović“ od 21 čas, kojim će ujedno biti zatvorena ovogodišnja Decembarska umjetnička scena.

Grupa je osnovana krajem 1988. godine, a do izdavanja prvog albuma „Paramparčad“ 1994, postala je najpopularniji andergraund bend u Beogradu, uprkos minimalnom prisustvu u medijima. Drugi album „U nedogled“ (1996) donosi nastavak kombinovanja različitih muzičkih struktura i aktuelnih žanrova u plesnoj muzici. Od tog trenutka savremene muzičke tehnologije postaju integralni dio zvuka benda. „Darkwood Dub“ 1997. godine pravi muziku za pozorišnu predstavu „Trainspotting“ u režiji Đorđa Marjanovića, koja se sa nekoliko remiksa pojavila i na izdanju „Darkwood Dub“. „Život počinje u tridesetoj“ (2002) bio je najprodavanije izdanje te godine i još jedan album koji je kritika proglasila najuspješnijim. Turneja koja je uslijedila bila je najobuhvatnija u istoriji benda – svirali su u više od 20 gradova u Srbiji, zatim u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni, Makedoniji, Crnoj Gori, Poljskoj, Velikoj Britaniji i Austriji.

Tokom 2009. i 2010, promovišući album „Jedinstvo“, grupa je nastupala u svim zemljama bivše Jugoslavije, kao i u Austriji. „Darkwood Dub“ je album „Vidimo se!“objavio krajem 2011. godine, a gost je bila Bisera Veletanlić.

Grupu „Darkwood Dub“ danas čine: Dejan Vučetić (vokal), Bojan Drobac (gitara), Milorad Ristić(bas), Lav Bratuša (bubnjevi/perkusije) i Vasil Hadžimanov (klavijature).

(Analitika)

2 komentara

  1. I absolutely love your blog and find a lot of your post’s to be exactly I’m looking for. can you offer guest writers to write content to suit your needs? I wouldn’t mind writing a post or elaborating on a few of the subjects you write in relation to here. Again, awesome weblog!

  2. Its like you read my thoughts! You appear to understand a lot about this, such as you wrote the ebook in it or something. I feel that you simply could do with a few percent to drive the message home a little bit, but instead of that, that is great blog. A fantastic read. I’ll definitely be back.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com