Dječjem domu u Bijeloj blokirali račun! - Volim Podgoricu

Dječjem domu u Bijeloj blokirali račun!

Zbog duga za vodu domu za djecu bez roditeljskog staranja „Mladost“, u Bijeloj, blokiran je račun. Direktor Doma kaže da ne zna šta da radi jer novca da plati odmah dug nema.

Blokada je uslijedila nakon utužbe doskorašnjih vlasti Herceg Novog.

„Dugujemo tačno koliko su rekli: 10.698,28 eura na ime glavnog duga, na dan 25. novembra, ove godine, ali mi te pare nemamo“, kaže za Pobjedu direktor Dječjeg doma „Mladost“ u Bijeloj Borislav Đukanović. 

On dodaje da se mogao postići dogovor da postojalo volje za tim.

„Da je bilo volje i želje, mogli smo postići dogovor, pa da potpišemo ugovor o izmirivanju duga na rate. Korist bi sigurno bila obostrana. Ovako, ni sam ne znam što da radim“, kaže Đukanović.

Javna izvršiteljka naložila je Centralnoj banci da svim poslovnim bankama kod koje izvršni dužnik ima žiro ili devizne račune da izvrše blokadu istih, te da novčana sredstva iznosa od 10.698,20 eura na ime glavnog duga i troškova izvršnog postupka u iznosu od 105,00 eura, prenese na račun Javnog izvršitelja.

Pobjeda podsjeća da jenedavno švajcarska NVO mladih, donirala Dječjem domu „Mladost“ u Bijeloj, više od 35 hiljada eura, za izgradnju velikog rezervoara za vodu, kako bi ova ustanova imala tokom cijele godine dovoljno rezervi za potrebe oko 150 djece i osoblja koje o njima cjelodnevno brine. „Projekti su čamili mjesecima u hercegnovskom Javnom preduzeću Vodovod i kanalizacija, da bi čak i poslovično strpljivi Švajcarci odustali“, piše podgorički dnevnik.

Prema saznanjima Pobjede, novac je namijenjen u Dječji dom u Užicu.

 
 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com