Marović: Vanredni izbori nijesu potrebni - Volim Podgoricu

Marović: Vanredni izbori nijesu potrebni

Crnoj Gori u ovom trenutku izbori nijesu potrebni, jer vladajuća koalicija ima snage da rješava sva otvorena pitanja u interesu države, saopštio je potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović gostujući u emisiji „U centar“, Televizije Crne Gore. Marović je za januar najavio potpisivanje aneksa koalicionog sporazuma sa SDP-om i rekonstrukciju Vlade.

“Male stranke misle da su velike, a velike misle da su bezgrešne i to vremenom stvori jednu količinu napetosti i energije, pomiješa se iracionalno i racionalno, ali generalno ja dijelim mišljenje da u ovom trenutku izbori Crnoj Gori nijesu potrebni. Crna Gora ima koaliciju, koja je u ovom trenutku nakon ovog razgovora koji smo imali, mene lično uvjerila da ima snage da rješava sva otvorena pitanja u interesu Crne Gore”, saopštio je Marović.

On je kazao da vladajuća koalicija, na osnovu svojih glavnih prioriteta ima legitimitet da upravlja javnim poslovima u ime Crne Gore. Marović podsjeća da je rekonstrukcija vlade u nadležnosti premijera Mila Đukanovića.

“Ono što ja znam, koliko sam upućen, jeste da ćemo mi tokom janura imati rekonstrukciju Vlade”, pojasnio je potpredsjednik DPS-a.

Govoreći o pregovorima o formiranju vlasti u Herceg Novom, koje je DPS počeo sa građnskom listom “Izbor”, Maroviće je saopštio da je DPS-u cilj da se dođe do konstruktivnog rješenja.

“Mi ne mislimo da moramo biti u vlasti u Herceg Novom. Mislimo da nam to pripada i da bi to bilo dobro za Herceg Novi i bilo bi nam stalo da sa jednom takovom političkom grupacijom, na onim temeljima koje smo vidjeli u njihovom programu sarađujemo za dobro Herceg Novog. Međutim mi smo spremni i za opoziciju u Herceg Novom ukoliko “Izbor” bude mislio da je to bolje za Herceg Novi”, zaključio je Marović.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com