Saznajemo: Ubice Andrije Mrdaka nosili maske - Volim Podgoricu

Saznajemo: Ubice Andrije Mrdaka nosili maske

Ubica Andrije Mrdaka (38) jutros ispred spuškog zatvora bio je maskiran,  ispričala je za “Volim Podgoricu” žena očevidac, koja je zajedno sa Mrdakom i drugim posjetiocima čekala da uđe ZIKS.

– Bila su dvojica i bili su maskirani. Poslije pucnjave, sve su nas odveli u stanicu policije, i tamo smo ostali do pet poslije podne, ispričala nam je ova žena čiji je identitet poznat redakciji.  – Smrzli smo se, i na kraju, nijesu me ni pustili u posjetu, kaže ova žena.

Mrdak je jutros iz Bara stigao u Spuž, sa snahom Danijelom, u posjetu bratu Nenadu, koji je u pritvoru zbog ubistva Baranina Mirka Mićića. Samo što su njih dvoje izašli iz blindiranog “audija A 6” i zaputili se ka kapiji ZIKS-a odjeknuli su hici. Očevici tvrde da iako je Mrdak odmah smrtno ranjen, uspio je da uzvrati vatru i navodno rani u nogu ubicu koji ga je u zasjedi čekao na autobuskom stajalištu, nekoliko metara niže. Ubica je imao i pomagača, motociklistu koji je bio parkiran u blizini i koji je odmah pošto je razmijenjena vatra, “pokupio” napadača i velikom brzinom nestao niz ulicu prema Podgorici. Svjedoci tvrde da je ubica bio obučen u crno.

Prema izvorima “Portala Analitika” ubica je ranjen u nogu.

Andrija Mrdak slovio je za “desnu ruku” nedavno ubijenog Armina Muše Osmanagića, koji je slovio za vođu drugog po snazi barskog kriminalnog klana. Osmanagić je u septembru ubijen na terasi svog restorana “Savoja” u centru Bara. Ubica je u njega ispalio jedan metak iz snajperske puške, iza automobila koji je bio parkiran preko puta restorana. Zločin do danas nije rasvijetljen. Mrdak je u momentu ubistva bio sa Osmanagićem.

Mrdakov brat Nenad u maju je ubio Mirka Mićića (31), koji je slovio za člana, prema policijskim izvorima, najjače barske kriminalne grupe koju je nekada predvodio pokojni Luka Đurović, a koja je bila “u ratu” sa Osmanagićevim klanom. Mrdak je prije nekoliko dana na suđenju ispričao da je Mićića ubio zbog ličnih obračuna koje su imali, ne dovodeći taj događaj u vezu sa obračunima zaraćenih klanova. On je Mićića ubio naočigled brojnih svjedoka na barskom šetalištu 27. maja. Na sudu je kazao da je zapucao kada je Mićić krenuo na njega.

Policija za sada ne zna da li je ovo nastavak krvavog rata barskih kriminalnih klanova ili se radi o odmazdi Mićića.

U novembru prošle godine u Baru je, na parkingu ispred zgrade u kojoj je živio, brutalno iz zasjede ubijen Stefan Đukić (23), jedan od najodanijih saradnika Osmanagića. Ni taj zločin do danas nije rasvijetljen, a nakon ubistva privođeni su svi članovi Đurovićevog klana, među kojima i braća Mićić.

Policija je i danas, nakon ubistva Mrdaka, na informativne razgovore privela sve Barane koji se dovode u vezu sa Đurovićevim klanom, a na udaru su bili i članovi takozavne škaljarske grupe, kotorskog kriminlanog klana koji navodno predvodi Jovan Vukotić. On je u pritvoru u Spužu zbog krivičnog djela koje je ranije počinio.

Do sada niko od privedenih nije zadržan.

Na mjestu ubistva Mrdaka policija je danas pronašla pištolj “glok” i šest čaura, 9 milimetara. Pištolj je upućen u Forenzički centar na vještačenje, kako bi se utvrdilo da li ga je koristio ubica ili Mrdak.

Izvori Portala Analitike iz policije kažu kako je Andrija Mrdak znao da je meta, zbog čega je nakon ubistva Osmanagića bio stalno na oprezu. Navodno se iselio iz porodične kuće gdje mu žive supruga i djeca kako ne bi ugrozio njihovu bezbjednost. Naš izvor kaže da je živio u jednom stanu u Baru, da se vozio isključivo u blindiranom “audiju” koji je prije ubistva koristio i Osmanagić, te da noću uopšte nije izlazio.

– Očigledno je da su organizatori ubistva i ubice znali da im je on mnogo lakša meta u Spužu nego u Baru. Zato su i iskoristili priliku da mu ispred ZIKS-a naprave zasjedu. Znali su da naoružan ne smije u zatvor, pa ako je tačno da je i on pucao, jedino je koguće da je posumnjao da mu je pripremljena zasjeda, zbog čega je izašao naoružan iz kola – kazao je izvor Portala Analitika.

Nakon ubistva policija je blokirala sve izlaze iz Podgorice i Danilovgrada, a patrole su upućene i na lokalne puteve, međutim ubice su uspjele da izbjegnu policiju.

Jedan od sprovodnika iz ZIKS-a ispričao je kako su na putu od Podgorice ka Spužu, sreli “jamahu” koju je motociklista “ludački vozio” i zamalo se sudario sa njihovom “maricom” kojom su prevozili pritvorenika sa suđenja.

Policija je, prema nepotvrđenim informacijama, izdala nalog svim zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori, i javnim i privatnim, kao i veterinarskim stanicama, da prijave ako im se javi pacijent sa povredama od vatrenog oružja.

Osim ubistava Stefana Đukića, Armina Muše Osmanagića, policija do danas nije riješila ni mafijaške obračune u kojima su likvidirani, u noći 29. maja u Podgorici, iz zasjede Podgoričani Vinetu StrugarMilutin Mićo Radović (40). Vinetu je, kako se vjeruje bio meta, a Radović slučajna žrtva, jer je bio sa njim u društvu. Zasuti su rafalima iz automobila u pokretu na parkingu dok su ulazili u svoj automobil. Policija je do danas nemoćna da riješi i slučaj likvidacije Kotoranina Darka Bugarina (33) koji je ubijen 28. juna 2013, ispred kuće u Škaljarima gdje je živio sa porodicom. Ubijen je iz zasjede. Bugarin je bio blizak saradnik i tjelohranitelj Dragana Dudića Frica (50) koji je ubijen 30. maja 2010. godine na terasi kafića na glavnom gradskom trgu u Kotoru. Ne zna se ni ko je ubio NikšićaninaVidaka Vorotovića (34) koji je likvidiran u noći 15. decembra 2012. u Nikšiću. Vorotović je sjedio u svom “audiju”, na parkingu kod Autobuske stanice, kada je ubica prišao i zasuo ga mecima.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com