Super jahta ruskog bogataša u Porto Montenegru - Volim Podgoricu

Super jahta ruskog bogataša u Porto Montenegru

Najveći brod koji se do sada vezao u elitnoj marini Porto Montenegro u Tivtu, 140 metara duga super jahta “Ocean Victory”, uplovila je juče ujutro u Boku Kotorsku.

Ova impozantna jahta, koja svojom veličinom više odgovara nekom manjem kruzeru nego brodu za uživanje jednog čovjeka, vezala se na novoizgrađeni dio operativne obale Porto Montenegra, mulo 5 gdje je vez što može primiti brodove duge do 150 metara.                

“Ocean Victory” pripada ruskom metalurškom oligarhu Viktoru Rašnjikovu, vlasniku čeličane Magnitogorsk. Rašnjikov je jedan od najbogatijih ljudi u Rusiji i njegova imovina se procjenjuje na 2,8 milijardi dolara, a prije par mjeseci u Italiji je preuzeo svoju novosagrađenu jahtu “Ocean Victory”, jednu od najvećih privatnih jahti na svijetu.                     

Ovaj impresivni brod izgradila je korporacija “Fincantieri” u svom brodogradilištu Muđano, a pored izuzetnog luksuza, jahtu karakteriše čak šest bazena i posebna poluuronljiva paluba koja se može naplaviti morem i odakle, kao iz garaže, na more izlaze manji gliseri i druga slična plovila za sport, rekreaciju i zabavu gostiju koji plove na “Ocean Victory”. Ovaj čelično-aluminijumski brod dug 140 i širok 18, 6 metara, ima 8 hiljada tona deplasmana, a postiže maksimalnu brzinu od preko 19 čvorova,

Jahta ima sedam paluba na kojima se pored ostaloga, nalaze SPA centar, kozmetički salon, helikopterski hangar sa uvlačivom platformom za slijetanje helikoptera, niz luksuznih salona, kino dvorana… Posebna karakteristrika ove jahte je podvodna soba za osmatranje iz koje putnici, mogu uživati u mortskom svijet ispod jahte, osvijetljenom nizom velikih podvodnih reflektora.

 Dolazak ove jahte u Tivat menadžment marine Porto Momntenegro vidio kao još jedan dokaz njenog statusa vodeće marine za mega i super jahte u ovom dijelu svijeta.

“Ocean Victory” će u Porto Montenegru ostati naredne dvije nedjelje.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com