Ubica Andrije Mrdaka (38) još uvijek nepoznat - Volim Podgoricu

Ubica Andrije Mrdaka (38) još uvijek nepoznat

Andrija Mrdak (38) iz Bara, saradnik Armina Muše Osmanagića, ubijen je danas oko 10.30 časova ispred Zavoda za izvršenje krvičnih sankcija, saopšteno je iz Uprave policije.

Identitet osobe koja je pucala u Mrdaka za sada nije poznat.

Andrija Mrdak išao je danas u posjetu rođenom bratu Nenadu, koji je pritvoru zbog ubistva Mirka Mićića (31), člana suprotstavljenog barskog klana. Mićić je ubijen 27 . maja ove godine u sačekuši koja se dogodila kod hotela Topolica u Baru.

Dva maskirana napadača prišla su motorom Mrdaku koji je u tom momentu zajedno sa snahom išao ka prijavnici ZIKS-a, i iz neposredne blizine u njega ispalii više smrtonosnih hitaca. U toku je uviđaj, tokom kojeg je pronađeno pet-šest čaura. Nakon ubistva napadači su pobjegli u pravcu Podgorice.

Andrija Mrdak je od zadobijenih povreda na licu mjesta preminuo.

Iz Uprave policije su naglasili da je o ubistvu obaviješten zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici. 

Tijelo preminulog je transportovano na Odjeljenje sudske patologije Kliničkog centra u Podgorici radi vršenja obdukcije.

“Policijski službenici, od momenta prijave krivičnog djela, preduzimaju službene mjere i radnje na terenu radi identifikovanja počinioca i potpunog rasvjetljavanja djela”, zaključeno je iz Uprave policije.

Prema nezvaničnim saznanjima iz policije sumnja se da je jedan od ubica ranjen u nogu, pa su zbog toga u toku provjere medicinskih ustanova, da bi utvrdili da li se neko javio za ljekarsku pomoć.

Policija je blokirala sve izlaze iz grada.

Zvuči nevjerovatno ali dok su bježali sa lica mjesta ubice na motoru su izbjegle nesreću, a umalo su naletjeli na policijsku maricu ZIKS-a, koja se sa osuđenikom vraćala sa suđenja u zatvor.

Tokom uviđaja pronađeno je nekoliko čaura od pištolja kalibra 9 mm i pištolj.

Iz Uprave policije su kazali da će se svi pronađeni dokazi vještačiti u Forenzičkom centru u Danilovgradu.

Tokom dana na informativne razgovore privođeni su skoro svi koji su u vrijeme ubistva bili na prijavnici ZIKS-a.

Andrija Mrdak je bio najbliži saradnik Armina Muše Osmanagića (39) koji je ubijen 16. septembra u lokalu “Savoja” u Baru. U trenutku ubistva Osmanagića sa njim u društvu je bio danas ubijeni Andrija Mrdak.

(Cdm, foto Vedran Ilic Dnevne novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com