Vučić:Izgubiću sljedeće izbore - Volim Podgoricu

Vučić:Izgubiću sljedeće izbore

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najvjerovantije izgubiti sljedeće izbore kao što se desilo i drugima koji su sprovodili teške reforme.

“Nijesam uzeo ovaj mandat da čekam sljedeće izbore i pobijedim svoje političke protivnike. Znam šta će se desiti na sljedećim izborima. Najvjerovatnije ću izgubiti sljedeće izbore kao i mnogi drugi koji su pokušali reforme”, rekao je Vučić u intervjuu CNN-u, koji je sinoć prenijela Televizija N1. 

On je istakao da nije njegov posao da “prodaje gluposti i laži”, već da sprovodi reforme za dobrobit naroda.

“Činjenica je da ceijeli svijet, Evropska unija, Međunarodni monetarni fond, Svjetska banka, Evropska banka za obnovu i razvoj priznaju da Srbija sprovodi mnogo reformi i čak govore – ne ja, nego oni – da srpski narod može biti veoma ponosan na sebe i svoje vođstvo”, rekao je Vučić.

Premijer je rekao da je zadovoljan onim što je Vlada dosad postigla, ali da se reforme moraju sprovoditi dalje, ističući pravosuđe za koje je ocijenio da je neefikasno.

“Nema problema s političkom voljom. Nema zaštićenih osoba, zaštićenih tajkuna, zaštićenih političara”, rekao je Vučić i dodao da se mora promijeniti stanje u pravosuđu gdje neki procesi traju godinama.

(RTCG)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com