Avion “Er Azije” najvjerovatnije pao - Volim Podgoricu

Avion “Er Azije” najvjerovatnije pao

Putnički avion malezijske kompanije Er Azija koji je danas nestao sa radara najvjerovatnije se srušio, izjavio je potpredsjednik Indonezije, Muhamad Jusuf Kala.

On je, međutim, dodao da indonežanske vlasti nemaju informacije o mogućem mjestu pada aviona.

Spasioci su za danas prekinuli potragu zbog mraka, saopštilo je u međuvremenu indonežansko Ministarstvo za saobraćaj.

Potraga će biti nastavljena u ponedeljak ujutru, a dodatne komplikacije stvara loše vrijeme.

Šef Spasilačke službe je saopštio da je potraga prekinuta zbog nastupanja noći, a da će biti nastavljena rano ujutro po lokalnom vremenu.

On je kazao da će ujutro biti pokrenuta detaljnija potraga uz pomoć spasilačkih timova i iz Australije, Malezije i Singapura.

Indonežanski zvaničnici su saopštili da je nestali avion najvjerovatnije pao u Javansko more između Kalimantana i ostrva Jave. Do sada nema nikakvih informacija o mogućim uzrocima nestanka aviona.

Nestalom avionu već 15 sati nema ni traga, a članovi porodica i prijatelji putnika i dalje pristižu na aerodrom na ostrvu Surabaja.

Putnički Airbus tipa A320-200 kompanije “Er Azija” nestao je kasno sinoć iznad Javanskog mora tokom leta QZ8501 na relaciji Surabaja – Singapur.

U avionu je bilo 155 putnika i sedam članova posade. “Er Azija” je jedna od najatraktivnijih avio kompanija u Aziji koja nudi veoma povoljne letove, a do sada nisu zabilježene slične avionske nesreće ove kompanije.

Posljednji kontakt posade aviona kompanije “Er Azija” sa 162 putnika i članova posade, koji je rano jutros nestao sa radara iznad Javanskog mora, desio se u 01.13 sati po srednjeevropskom vremenu.

Pilot je tada zatražio dozvolu da izbjegne oblak time što će skrenuti lijevo i povećati visinu na 10.360 metara. Od tada počinje očajnička potraga za avionom.

U međuvremenu je objavljen satelitski snimak oluje zbog koje je pilot zatražio promjenu pravca letjenja.

“Ne usuđujemo se da pretpostavimo šta je moglo da se dogodi, osim toga da je izgubljen kontakt”, izjavio je generalni direktor indonežanske Agencije za saobraćaj Džoko Muržatmodžo.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com