CPC će ući u sve crkve po CG - Volim Podgoricu

CPC će ući u sve crkve po CG

Mitropolit Crnogorkse pravoslavne crkve (CPC) Mihailo kazao je da će pripadnici CPC ući u sve crkve u Crnoj Gori i da je to proces koji je u toku i koji će nekad morati da bude završen.

Podsjećamo, podgorički Osnovni sud sjutra će izreći presudu po privatnoj tužbi Mitroplije crnogorsko-primorske protiv mitropolita Mihaila i sveštenika Jovana Tomovića i Dragan Pavlovića. MCP tuži sveštenike CPC zbog toga što su 25. avgusta 2011. ušli u Crkvu Svetog arhangela Mihaila u Rogamima, a prije toga su, kako se navodi u tužbi, obili bravu na crkvi koja je vlasništvo MCP.

Govoreći o tome što očekuje prilikom izricanja presude, mitropolit Mihailo je istakao da je to suđenje samo formalnost i da bi svaka presuda u korist „okupatorske SPC“ bila, prema njegovim riječima, moralni zločin, jer CPC ne može da obija svoje crkve.

“To suđenje je samo formalnost i to je jasno ne samo Crnogorcima i nama iz CPC, već i državi. Svaka presuda koja bi bila riješena u interesu okupatorkse SPC, odnosno njene filijale u Crnoj Gori, bila bi moralni zločin i za crkvu i za državu Crnu Goru. Ne možemo mi da obijamo naše crkve i manastire, to su gluposti. Mi ćemo u njih da uđemo slobodno. Ućićemo u sve crkve počevši od Cetinjskog manastira, Vlaške crkve pa sve redom. Da li će to biti za dva dana ili kasnije manje je bitno. To je proces koji je u toku  i nekad će morati da bude završen”, poručio je mitropolit Mihailo za Portal Analitika.

Mitropolit CPC je kazao da je poznato ne samo njemu, već i onima koji vode ovu državu, da je SPC okupatorska crkva u Crnoj Gori.

“Zamislite da oni brane crkve i manastire od Crnogoraca koji su podizali, gradili i čuvali Crnu Goru i njenu istoriju. Oni će morati jednoga dana sve da vrate, jer je to imovina CPC i države Crne Gore. Mislim da će to u najkraćem roku biti ponovo u našim rukama. SPC može da funkcioniše, ali ne može da drži zemljište i imovinu u svom vlasništvu”,poručio je Mihailo.

(RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com