Home / NOVOSTI / Svijet / Grčka:Gori trajekt sa 466 putnika

Grčka:Gori trajekt sa 466 putnika

Na italijanskom trajektu sa 466 putnika i članova posade, rano jutros kod grčke obale izbio je požar, pa je kapetan naložio evakuaciju, objavili su grčki mediji.

Evakuacija se trenutno odvija uprkos jakom vjetru i visokim talasima.

Grčka obalska straža je saopštila da se neki od putnika sa trajekta “Norman Atlantik”, koji plovi pod italijanskom zastavom, prebacuju na brod koji je prvi pritekao u pomoć, a prema trajektu su se zaputila i druga plovila koja će učestvovati u spasavanju putnika, prenijela je agencija AFP. 

Putnici koji su sa zapaljenog trajekta nazvali grčke televizijske stanice govorili su o dramatičnoj situaciji na brodu, koji se zapalio nešto prije 6 sati po lokalnom, odnosno 5 sati po srednjeevropskom vremenu, a plovio je iz grčke luke Patras ka italijanskoj luci Ankona. 

“Posada je pokušala da spusti čamce za spasavanje, ali nijesmo svi mogli da uđemo u njih. Nije bilo nikakve koordinacije”, rekao je jedan putnik i dodao: “Mrak je, a donji dio trajekta gori. Mi smo na palubi i možemo da vidimo kako nam se približava jedan čamac. Izvadili smo pojaseve za spasavanje, pokušavamo da se spasemo.” 

Nije poznato da li je u požaru neko stradao niti da li je neko od putnika pao u more, pri čemu bi zbog niskih temperatura preživljavanje u vodi bilo veoma neizvjesno, osim u slučaju da putnik veoma brzo bude spasen. 

Trajekt “Norman Atlantik”, koji je prevozio 222 automobila, 411 putnika i 55 članova posade, nalazio se na 44 nautičke milje od ostrva Krf kad je poslao poziv u pomoć zbog požara.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com