Indonezija: Nestao avion sa 162 ljudi - Volim Podgoricu

Indonezija: Nestao avion sa 162 ljudi

Avion kompanije “Er Azija” sa 162 putnika i članova posade je rano jutros nestao sa radara iznad Javanskog mora, na letu od Indonezije ka Singapuru, objavile su indonežanske vlasti.

Odmah po nestanku aviona sa radara su vlasti dvije zemlje pokrenule potragu, ali letjelica nije pronađena iako je prošlo već šest sati od kad je izgubljen kontakt, prenijela je agencija AP.

U saopštenju “Er Azije” (Air Asia), regionalnog niskotarifnog prevoznika koji posluje u nekoliko zemalja jugoistočne Azije, navodi se da je nestali “erbas A320-200” letio na unaprijed prijavljenoj ruti, ali je tokom leta zatražio da skrene sa kursa zbog vremenskih prilika, prije nego što je izgubljen svaki kontakt dok se avion još nalazio u prostoru koji nadzire indonežanska kontrola leta.

“Ne usuđujemo se da pretpostavimo šta je moglo da se dogodi, osim toga da je izgubljen kontakt”, izjavio je generalni direktor indonežanske Agencije za saobraćaj DŽoko Muržatmodžo i dodao da je posljednji kontakt između pilota i kontrole leta ostvaren u 6,13 sati po lokalnom vremenu (00,13 po srednjeevropskom), “kad je pilot zatražio dozvolu da izbegne oblak time što će skrenuti lijevo i povećati visinu”.

Avion je poletio iz indonežanskog grada Surabaja, a u njemu su se nalazila dvojica pilota, pet članova kabinskog osoblja i 155 putnika, uključujući 16 djece i jednu bebu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com