Home / SPORT / Milović pobjednik u brzopoteznom turniru

Milović pobjednik u brzopoteznom turniru

Centar za razvoj šaha “Dijagonale”, pod pokroviteljstvom NLB Montenegrobanke i u saradnji sa Narodnom bibliotekom “Radosav Ljumović” organizovao je juče drugi put za redom Otvoreni brzopotezni turnir u šahu.

Turnir je ustanovljen krajem decembra prošle godine, a njegov pobjednik je bio velemajstor Nikola Đukić koji nije mogao igrati zbog nastupa na turniru u Zenici.

Na ovogodišnjem turniru nastupilo je 42 igrača.

Šahiste je na otvaranju pozdravila Radmila Milošević, direktorica Centra za razvoj šaha “Dijagonale”, a početni potez na turniru povukao je Edin Ćeranić, direktor Sektora poslovanja sa građanima u NLB banci.

Nagradni fond turnira bio je 500 eura i raspodijeljen je na deset nagrada, a organizator je upriličio i koktel za učesnike turnira. Nakon 11 odigranih kola po tempu od 5 minuta zasluženo je pobijedio Jovan Milović (rtg. 2327) sa 9,5 poena. Odličnu igru pružio je i mladi Veljko Šćekić (rtg.2302) zauzevši drugo mjesto sa 9 poena. Pomalo neočekivano naš ponajbolji brzopotezni igrač internacionalni majstor Blažo Kalezić (rtg.2614) zuzeo je tek šesto mjesto.

Poredak deset nagrađenih šahista:

1. Jovan Milović 9,5 poena
2. Veljko Šćekić 9 poena
3. Veljko Draganić 8,5 poena
4. Miloš Vlatković 8 poena
5. vm Nebojša Nikčević 8 poena
6. im Blažo Kalezić 7 poena
7. Božidar Kisić 7 poena
8. im Bogdan Podlesnik 6,5 poena
9. Dragutin Durutović 6,5 poena
10. Željko Rovčanin 6,5 poena

(RTCG)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com