Šumaher prepoznaje članove porodice - Volim Podgoricu

Šumaher prepoznaje članove porodice

Legenda Formule 1 Mihael Šumaher počeo je da prepoznaje članove svoje porodice, tvrdi francuski “Le Parisijen”. Bivši vozač Formule 1 Francuz Filip Štrajf – inače blizak sa porodicom Šumaher, koji je i sam 1989. preživio tešku nesreću, nakon koje je ostao paralizovan, rekao je da sedmostruki svjetski šampion počinje da pokazuje znake oporavka.

“Šumaheru je bolje. Iako još nije počeo da govori, on komunicira ocima. Počeo je da prepoznaje članove svoje porodice – svoju suprugu i đecu, ali i dalje ima velikih problema sa pamćenjem”, rekao je Štrajf. 

On je dodao da je sve informacije u vezi zdravstvenog stanja Šumahera dobio direktno od njegove supruge Korine, kao i od profesora Sajana. On je naglasio da bi Šumaher jednog dana možda mogao da vrati pamćenje, ali da je u ovom trenutku to veoma teško. 

“Kada sam se svojevremeno, poslije mjesec i po dana, probudio iz kome ničega se nijesam sjećao”,podsjeća Štrajf i dodaje da je Šumaher upravo iz tih razloga i prebačen na kućni oporavak “kako bi bio u porodičnom okruženju koje bi ga podstaklo da što brže obnovi pamćenje.” 

Šumaher je pretrpio teške povrede glave na skijanju u francuskim Alpima 29. decembra prošle godine, da bi poslije šest mjeseci u komi bio prebačen na rehabilitaciju, prvo na kliniku u Švajcarskoj, a potom u septembru na kućni oporavak.

(B92)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com