Nova kategorija u konkursu za najljepšu fotografiju “Naša Podgorica” - Volim Podgoricu

Nova kategorija u konkursu za najljepšu fotografiju “Naša Podgorica”

Naš konkurs za najljepšu podgoričku fotografiju se zahuktao, stižu nam predivne fotografije, javljaju nam se profesionalni fotografi, talentovani pojedinci, ali i građani koji, jednostavno, mobilnim telefonom zabilježe trenutak, ili dio naše Podgorice. 

Ono čime smo oduševljeni je da svaku fotografiju prati snažna emocija, ljubav prema gradu u kojem živimo, neki bi rekli, uprkos svemu. Podgorica je na vašim fotografijama zaista bajkovita, iako svi znamo da nije ni najljepši, ni najbolji, ni najbogatiji, ni najčistiji grad na svijetu. Ima tu još mnogo posla, da bi Podgorica postala još ljepše mjesto za život. To, što je mi volimo i ovakvu kakva jeste, samo je dokaz da je ta ljubav iskrena i neuništiva.

To što na vašim fotografijama Podgorica izgleda kao bajka, samo je dokaz da je gledamo zaljubljenim očima. 

Kako će naš konkurs trajati do 1. februara, da ne bismo postali monotoni, odlučili smo da otvorimo još jednu kategoriju za vaše fotografije – Ljudi.

Naime, uglavnom nam pristižu fotografije nekoliko propoznatljivih djelova Podgorice – Milenijum, Most, Sat kula, poneki bulevar, spomenik ili park… 

Mislimo da Podgoricu, više od ovih njenih prepoznatljivih simobila čine – upravo Podgoričani. Djeca koja se igraju, mladi koji se drže za ruke, stari koji šetaju parkom, zaposleni koji žure na posao, naši sugrađani koji ispijaju jutarnju kafu sa prijateljima, ili oni koji se ujutro žurno iz teće smjene vraćaju domovima. 

Podgoricu čine njihovi osmjesi, brige, radosti, i tuge. 

Zato vas pozivamo da nastavite da šaljete fotografije grada, ali da nam šaljete i fotografije Podgoričana. 

Kako je sada već zaista veliki broj fotografija, moraćemo, iako nerado da vršimo odabir onih koje zaslužuju da uđu u oštru konkurenciju i da postanu dio izložbe koju planiramo kada se konkurs završi.

Za one koji su  se sada ukljućili, nagrade su brojne a nagrađane će biti fotografije sa najviše lajkova na našoj FB stranici.

Redakcija

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com