Skandal Bila Kozbija - Volim Podgoricu

Skandal Bila Kozbija

“Znala sam da sam bila drogirana, i to ozbiljno drogirana”, rekla je model Beverli Džonson
Nadležni navode da su navodni napadi zastarjeli za krivično gonjenje. Kozbi, 77-ogodišnjak odbacuje sve optužbe, međutim nije mnogo komentarisao na ovu temu.
Holivudsko kolumnista Brajan Lauri iz magazina Variety kaže da je ovaj skandal dobio zamah:
“Mnogi su u početku možda rekli ‘to su jedna ili dvije osobe i možda pokušavaju da mu izvuku neke pare’. Ali kada se pojavilo 10, onda 12, 15 i blizu 20 žena zapitate se koliko bi ljudi izmislilo takvu priču ili se uključilo u to iz takvih razloga”.
Komičar iz Los Anđelesa Teran Von Gasri bio je inspiriasn Kozbijem, kojeg je odrastajući gledao na televiziji. On smatra da bi Kozbi trebalo nešto javno da izjavi.
“Prema mom mišljenju, ako je optužen za seksualno zlostavljanje, onda mora da odgovori na to – zbog mene. Duguje mi to”.
Von Gasri kaže da bi poznate ličnosti poput Bila Kozbija trebalo da se pridržavaju visokih standarda zbog uticaja koji imaju, posebno na mlade Afroamerikance kao što je on:
“Za milione djece koji se ugledaju na tebe, ti si im uzor htio ti to ili ne”.
Gasrijeva prijateljica, advokat Alalej Kamran kaže da je Kozbi nepravedno optužen u očima javnosti:
“Po zakonu, on nije optužen. i dokle god nije optužen i osuđen on je nevin i tako bi ga trebalo posmatrati”.
Ovo je samo jedan od mnoštva nedavnih skandala koji su uzdrmali svijet šou biznisa u Sjedinjenim Državama i Velikoj Britaniji. Britanska legenda Džimi Savil, koji je preminuo prije 3 godine, optužen je za navodne seksualne napade na stotine žena i dece.
Ali, druga britanska slavna ličnost, televizijski glumac Majkl Le Vel prošle godine je proglašen nevinim za silovanje djeteta.
Brajan Lauri kaže da je ovaj skandal sada dio Kozbijeve zaostavštine:
“On neće više biti samo neko ko je glumio u jednoj od najpopularnijih televizijskih serija svih vremena, ko je bio vrlo popularan stendap komičar, ko je bio aktivan i u svojim 70-im i sve što biste mogli da kažete o njemu. Njegova zaostavština će zauvjek nositi to obilježje”.
Lauri navodi da ukoliko je Kozbi nevin, onda je ozbiljno podbacio u svojoj reakciji na te optužbe.

(VOA)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com