Drama na letu Podgorica-Beograd: Zapomaganje, turbulencije i kvar na avionu! - Volim Podgoricu

Drama na letu Podgorica-Beograd: Zapomaganje, turbulencije i kvar na avionu!

Ko se u utorak našao na letu iz Beograda do Podgorice rećiće vam da mu je dosta čekanja aviona, ali oni koji su se našli u istom avionu, a letjeli su u suprotnom smjeru rećiće vam: “Pamtiću ga do kraja života”. 

Putnik koji se našao na letu JU173 priča za “Novosti” kako je kada na 10.000 metara avion uleti u turbulencije kakve čak ni pilot ne pamti, kada otkaže računar za automatsko slijetanje, kako je to kada čuješ samo vrisak djece i zapomaganje…, a za osjećanja da se ne pita, jer se , kako kaže, ne mogu opisati riječima.

– Definitivno let JU173 na relaciji Podgorica – Beograd većina putnika i članova posade pamtiće dok su živi – rekao nam je gospodin Ivković. – Na aerodromu sam čekao dosta dugo, bio sam nervozan i umoran. Kada sam sjeo na svoje mjesto želio sam samo što prije da stignem kući. Avion je poletio. Uletjeli smo u takve turbulencije da se čak ni pilot ne sjeća da ih je doživio za 15 godina letjenja. Pritom nam je rečeno da je računar za automatsko kočenje otkazao. E, tada je nastala panika. Kada doživiš da ti stvari ispadaju iz pregrada, vriska i zapomaganja po avionu, osjećaj koji podiže adrenalin na maksimum, stisak devojčice od 15 godina, takav da je mogla prste da mi izlomi. Da, definitivno ovo je nešto što se ne može opisati, ovo se mora doživjeti!
Ivković kaže da je pilot napomenuo da u Podgorici duva jak vjetar i da će biti problema tokom leta, ali da nije ni slutio da će njegov avion postati maketa sa kojom se vrijeme igra.

– Rečeno nam je da duva jak vjetar i da ćemo upasti u turbulencije. Tako je bilo, ali ovog puta za svojih 70 letova, ništa ovako nisam doživio. Tvrdim da smo imali manje iskusnog pilota ne znam šta bi danas sa nama bilo. Vidjelo se da čovjek zna šta radi i na svaki način se trudio da što manje osjećamo neprijatnosti. Čovjeku treba dati orden za sposobnost. 

Da nikome nije bilo svejedno, govori i to da se pilot, ne vjerujući šta je doživio, oglasio na kraju leta sa zanimljivom porukom.

– Sve najbolje u 2015. godini i da nemate više ovakih letove – prenio je Ivković. 

Bez odgovora iz Er Srbije
Tragom vijesti pozvali smo kompaniju Er Srbija da nam kažu zbog čega je došlo do kvara i eventalno da čujemo ime i prezime čovjeka koji je spasio pun avion ljudi od ko zna kakvog scenarija, ali smo ostali bez odgovora.

(Novosti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com