Ova aplikacija će vam otkriti da li vas neko prisluškuje! - Volim Podgoricu

Ova aplikacija će vam otkriti da li vas neko prisluškuje!

Možda vi to ne znate, ali moguće je da vaš telefon odaje podatke. Međutim, postoji rješenje – kompanija za bezbjednost mobilnih uređaja Security Research Labs razvila je aplikaciju koja „zapušava“ rupe kroz koje cure vaši podaci.

SnoopSnitch aplikacija je odgovor kompanije na sve veće brige korisnika mobilnih uređaja u vezi sa prisluškivanjem. Aplikacija je dizajnirana da uzbuni korisnike na moguće napade, koji bi inače prošli neopaženo.

„Aplikacija prati sirove podatke na mreži, kojima se inače ne može pristupiti putem telefona. SnoopSnitch izvlači podate iz radio čipa telefona (baseband) i onda ih analizira na najučestalije šablone prisluškivanja“, izjavio je Karsten Nol iz ove kompanije.

On je ujedno objasnio i neke od tipova šablona koje ova aplikacija može da primijeti.

„Tu su prikrivene SMS poruke koje se dostavljaju telefonu bez obavještavanja korisnika, IMSI hvatač, koji prati lokaciju korisnika i prisluškuje njegove pozive i SMS poruke i SS7 napadi, kada se osoba špijunira sa udaljene lokacije“, tvrdi on.

SnoopSnitch je trenutno dostupan za jako mali broj rutovanih uređaja, a aplikacija je kompatibilna sa Qualcomm čipovima i Android 4.1 i novijim verzijama ovog operativnog sistema.

(24sata)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com