Pepeljuga zakasnila minut! - Volim Podgoricu

Pepeljuga zakasnila minut!

Prva rođena beba u 2015. godini u Crnoj Gori je djevojčica. Rođena je u bolnici Podgorici, tačno minut iza ponoći.

Novorođenčad koja su došla na svijet nakon ponoći u 2015. godini u javnosti u regiji bila su najradosnija vijest. U zemljama regiona u novu godinu ušlo se sa više djevojčica nego dječaka, javlja Anadolija.

Prva rođena beba u Crnoj Gori u 2015. godini je djevojčica, rođena u bolnici Podgorici, tačno minut iza ponoći. Beba koju je na svijet donijela majka Stanaj Valentina, teška je 2,750 kilograma, a duga 48 centimetara.

Isto kao i kod nas, prva rođena beba u 2015. godini u Makedoniji je djevojčica. Ona je na svijet došla u Skoplju, takođe samo minut nakon stupanja u 2015. godinu. Djevojčica je teška 3,550 kilograma, a duga je 51 centimetar. Roditelji Olivera i Kire ćerci su dali ime Mia.

Djevojčica Ema, teška 3.550 grama je prva rođena beba u BiH, a rođena je u sarajevskom porodilištu “Jezero”, 37 minuta iza ponoći. Dva minuta nakon Eme, u Opštoj bolnici “Prim.dr. Abdulah Nakaš” takođe je rođena djevojčica.

Prva beba u novoj 2015. godini u Srbiji je dječak koji je rođen jedan sekund poslije ponoći u Ginekološko-akušerskoj klinici Narodni front u glavnom gradu Srbije, Beogradu.

Malo nakon ponoći prvu bebu na Kosovu u 2015. godini rodila je 16-godišnja D.B. iz Lipljana. Ona je rodila djevojčicu tešku 2,750 kilograma.

Prvorođena beba u susjednoj Hrvatskoj rođena je samo četiri sekunde nakon ponoći u porodilištu u Novoj Gradiški. Dječak Fran je po rođenju težio 3,440 kilograma.

U Albaniji je prva rođena beba u ovoj godini takođe dječak. Dječak je rođen u bolniciu Tirani, tačno minut iza ponoći. Beba je teška 4,150 kilograma.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com