Crnu Goru za praznike posjetilo 37.000 turista - Volim Podgoricu

Crnu Goru za praznike posjetilo 37.000 turista

Crna Gora je i ove godine opravdala očekivanja i potvrdila imidž hit destinacije u regionu kada je u pitanju provod u “najluđoj” noći u godini. Oko 37.000 turista odlučilo se da novogodišnje praznike provedu u našoj zemlji, što je za 5 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Najbrojniji su bili gosti iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rusije i Albanije.

Najbolju posjećenost bilježi Budva, koja iz godine u godinu postavlja nove standarde u organizaciji velikih manifestacija.

„Tradicionalno, ispred zidina Starog grada, organizovan je trodnevni program dočeka Nove godine. Koncerti popularnih domaćih i pop izvođača iz regiona poput Danijela Alibabića, Nine Žižić, Milene Vučić, Bijelog dugmeta, Tonija Cetinskog, Parnog valjka i drugih, kao i svečani popodnevni koncert klasične muzike i program animacije za djecu, uz atraktivne novogodišnje hotelske aranžmane privukli su u Budvu veliki broj posjetilaca“, naveli su iz NTO.

Program na otvorenom tokom novogodišnjih praznika organizovan je u gotovo svim primorskim opštinama. Manifestacija „Od Božića do Božića“ u Kotoru, doček na šetalištu na Maloj plaži u Ulcinju, gradskim trgovima u Baru i Herceg Novom, doprinijeli su atraktivnosti i sadržajnosti naše turističke ponude i značajnijoj posjeti tokom praznika.

„Zimski ski centri Kolašin i Žabljak bilježe dobru posjećenost tokom novogodišnjih praznika, za oko deset odsto bolju u odnosu na uporedni period prethodne godine. S obzirom na povoljne najave meteorologa kada je visina sniježnog pokrivača u ski centrima u pitanju i cjenovno konkurentne aranžmane može se očekivati uspješna zimska turistička sezona“, navodi se u saopštenju.

Iz NTO su kazali da se za doček Nove godine u hotelima kako na primorju, tako i na sjeveru tražilo se mjesto više. Najviše turista sa višednevnim aranžmanima zabilježili su hoteli „Splendid“ u Bečićima, „Palas“ u Petrovcu, „Lipka“ u Kolašinu i „Planinka“ na Žabljaku.

„Najavljeni božićni koncerti, prateći kulturni i zabavni program, kao i posebne povoljnosti u hotelima nakon novogodišnjih praznika doprinijeće da se turisti duže zadrže u Crnoj Gori.Brojne novinarske ekipe iz regiona izvještavale su iz Budve sa spektakularnog dočeka, tako da je ovaj događaj imao i izuzetan promotivani efekat“, dodali su oni.

Kol centar NTO (1300) tokom praznika je, kako kažu, primio pedesetak poziva koji su se većinom odnosili na pružanje servisnih informacija o vremenskim prilikama, stanju na skijalištima, organizovanom prevozu, cijenama smještaja nakon praznika, a značajnijih pritužbi nije bilo. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com