Kad ne rade, slave ispred Vlade! - Volim Podgoricu

Kad ne rade, slave ispred Vlade!

Bivši radnici i povjerioci podgoričke fabrike “Radoje Dakić”, koji su Novu godinu šesti put dočekali ispred zgrade Vlade, očekuju da Crna Gora ove godine postane bolje mjesto za život.

 Predsjednik Koordionacionog odbora povjerilaca fabrike, Milan Vukčević, kazao je da su bivši radnici, izolovani od svake vrste moderne zabave, imali organizovan doček Nove godine pod budnim okom policije.

“Pred Vladu smo došli zaobilazeći metalnu ogradu i kordon, prolazeći kroz ulaz susjedne zgrade, čime smo obezbjeđenje stavili pred svršen čin. Još jednom se pokazalo da je Crna Gora država srećnih političara i smrznutog naroda i policije”, rekao je agenciji Mina-business.

 On je naveo da bi država trebalo da donese strategiju, planove i listu prioriteta, koji se neće mijenjati sa promjenom vlasti, ali i da nema stranog protektorata koji ne bi izvršio pravosnažnu sudsku odluku deset godina. 

 Bivši radnici “Radoja Dakića”, kako je dodao Vukčević, smatraju da u vremenu siromaštva i oskudice nije potrebno graditi autoput i enormno zaduživati građane za projekte koji traju puno duže od mandata Vlade. 

 Bivši radnici podgoričke fabrike od početka 2009. godine organizuju mirne proteste i traže hitno izvršenje sudskih presuda, na osnovu kojih im se duguje 30 miliona eura glavnice i preko 20 miliona zatezne kamate.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com