Ćelavi su potentniji! Mit ili istina? - Volim Podgoricu

Ćelavi su potentniji! Mit ili istina?

Uprkos negiranju stručnjaka, mit da ćelavost ima veze sa potencijom ipak živi!

Stručnjaci kažu da ćelavost na erekciju može da utiče samo ako stvori strah od neuspjeha kod žena. Seksolog dr Aleksandar Milošević tvrdi da naučno nije dokazano da ćelavost i potencija imaju direktne veze i da utiču jedna na drugu. 

– Ćelavost može uticati na potenciju jedino ako stvara kompleks kod muškarca, pa se plaši da se bez kose neće dopasti ženama. Tu je riječ o strahu od j, koji se može prevazići. Inače, ćelavost nema nikakve veze sa potencijom – kaže dr Milošević.

Medicina ukazuje da se ćelavost ne može dovoditi ni u vezu sa povećanom koncentracijom testosterona koji ne utiče direktno na erekciju, već više na želju ili libido.

– Erekcija je vaskularni, hemodinamski proces pod uticajem nerava i mozga. Pošto erekcija zavisi od mozga, nerava, krvnih sudova i testosterona, ćelavost bi onda jedino kroz neki kompleks preko centralnog seksualnog organa, a to je mozak, mogla da dovede do slabosti erekcije. Dakle, strah od neuspjeha dovodi do impotencije i javlja se kod zdravih mlađih muškaraca najčešće u vidu povlačenja u sebe – objašnjava dr Milošević. 

Prema njegovim riječima, uglavnom mlađi muškarci imaju problem kompleksa i neiskustva, dok muškarci stariji od 50 godina imaju disfunkciju prije svega kao posljedicu depresije.

– Dokazano je da danas u svijetu čak 53 odsto muškaraca ima problem sa erekcijom zbog stresa. Na drugom mjestu su vaskularne bolesti, zatim šećerna bolest i na kraju bolesti prostate, tumori i malignitet – kaže dr Milošević.

On dodaje da muškarci i poslije 70. godine života imaju seksualnost. 
– Seksualnost može biti vječna. Sigurno je da se broj seksualnih kontakata s godinama smanjuje, ali želja ostaje uvijek – kaže doktor Milošević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com