Lažna dojava o bombi u Trokaderu stigla iz Bijelog Polja! - Volim Podgoricu

Lažna dojava o bombi u Trokaderu stigla iz Bijelog Polja!

Neslana šala ili smišljena akcija pojedinca ili grupe, dilema je koju ima Uprava policije Crne Gore, nakon što su u samo dva dana razmaka u metropoli crnogorskog turizma zbog lažnih dojava da su u dvijema elitnim diskotekama podmetnute eksplozivne naprave, interventana policija, morala da prekida novogodišnje programe, i evakuiše   više od hiljadu posjetilaca.

Naime, preksinoć, nepoznati muški glas, dojavio je bjelopoljskoj policji, jedan sat iza ponoći da je u popularnoj diskoteci „Trokaderu“ nadomak budvanskog Starog grada podmetnuta eksplozivna naprava. Imajući u vidu da se slično dogodilo u novogodišnjoj noći, kada je stanici policije u Budvi, takođe oko jedan sat iza ponoći dojavljeno da je bomba postvaljena u  diskoteci „Sparta“ u centru grada, inspektori budvanske policije, su pretpostavili da je riječ o lažnoj dojavi.

Bjelopoljske kolege odmah su poziv proslijedili u Budvu, nakon čega je alarmirana interventna jedinica, koja je odmah nakon dojave ušla u diskoteku  gdje je bilo gotovo dvije hiljade posjetilaca koji su se provodili u nastupu popularnog folk pjevača Aca Pejovića. Nastup je odmah prekinut, a policija je naredila da se diskoteka evakuiše. Ubrzo je potvrđena njihova sumnja da je riječ o lažnoj dojavi, jer je pretresom kompletne diskoteke utvrđeno da je sve „čisto“. 

Ipak, velika šteta je učinjena vlansicima diskoteke, jer je većina ljudi, nakon pretresa policije, se nije vtratilo u  „Trokadero“.

Slučaj je preuzeo bjelopoljski tužilac, jer kako je  Primorskim novinama objašnjeno, istragu vodi on, jer je dojava bila evidentirana u stanici policije Bijelo Polje.

Da je ugostiteljima pričinjena velika šteta, potvrđuje i slučaj diskoteke „Sparta“, koja je našla na udaru lažnih dojava u novogodišnjoj noći. Tada je reakcija policije bila mnogo intezivnija, jer je dojava uo bombi, sve zatekla. Policija je bukvalno blokirala kompletnu zgradu u kojoj se nalazi diskoteka. Na licu mjesta su bili i vatrogasci i kola hitne pomoći, a svi posjetioci noćnog kluba su morali da izađu, čak je i stanarima zgrade bilo predočeno da postoji opasnost, pa su mnogi napustili svoje stanove.

Nažalost, skupo je „koštala“ Spartu i noć kasnije, jer iako je u diskoteci nastupala popularna Marina Visković, prodato je jedva stotinjak ulaznica i time je propao novogodišnji program.

Podsjećamo, serija  lažnih dojava  o podmetnutim bombama, počela je još krajem oktobra, kada je  upozorena kotorska policija da je u popularnojom „Maksimusu“ podmetnuta eksplozivna naprava. Iako je policija odmah utvrdila da je riječ o lažnoj uzbuni, ipak, su posjetioci diskoteke, morali da budu evakuisani.

(Primorske novine)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com