Napad Boko Harama na autobus, 25 mrtvih - Volim Podgoricu

Napad Boko Harama na autobus, 25 mrtvih

U napadu na autobus na sjeveru Kameruna 1. januara, koji se pripisuje islamističkoj militantnoj grupi Boko Haram, poginulo je najmanje 25 ljudi.

Prema saopštenju višeg oficira tih snaga, koji je tražio da ostane anoniman, na meti napada se našao prepun autobus na liniji između mesta Kuseri i Marua, a osim 25 poginulih, još 10 putnika je teško povrijeđeno. Oni su prevezeni u bolnicu u Marui.

U posljednjih godinu dana Boko Haram je ubio na hiljade ljudi nastojeći da stvori kalifat na sjeveru Nigerije, a njegovi borci su često prelazili i s druge strane granice – u Kamerun, koji je zbog toga u ovoj oblasti rasporedio hiljade pripadnika svojih jedinica za brzo reagovanje, prenosi Rojters. 

Krajem prošlog mjeseca Kamerun je morao da upotrebi i vazduhoplovne snage protiv boraca Boko Harama koji su izveli napade na pet gradova na sjeveru zemlje i privremeno zauzeli jedan vojni logor. 

Napadi Boko Harama primorali su mnoge Kamerunce koji žive uz poroznu granicu s Nigerijom da napuste svoja imanja, čime je povećan rizik od nestašice hrane u tom padavinama siromašnom dijelu zemlje.

(B92)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com