Zukerberg će u 2015. čitati knige! - Volim Podgoricu

Zukerberg će u 2015. čitati knige!

Osnivač Fejsbuka Mark Zukerberg je krajem prošle godine zatražio je pomoć od korisnika te društvene mreže pri odabiru novog izazova s kojim će se suočiti u 2015. godini.

Zukerberg se već neko vrijeme svake godine odlučuje na novi izazov da bi, kako je rekao, “proširio vidike i naučio nešto novo o svijetu”. Tako je proteklih godina učio mandarinski, upoznavao svaki dan po jednu osobu koja ne radi za Fejsbuku, zahvaljivao se ljudima koji su učinili svijet boljim mjestom, postao vegetarijanac, odnosno jeo samo meso životinja koje je sam ubio (navodno), i nosio kravatu.

Ovaj put očigledno mu je nedostajalo inspiracije, pa je uputio poziv članovima Fejsbuk zajednice da mu pomognu s prijedlozima. Naravno, mnogobrojni sljedbenici odazvali su se njegovoj molbi, a Zukerberg je birao i odabrao: ove će godine svake druge nedjelje pročitati po jednu knjigu, a naglasak će biti na djelima koja se bave raznim svjetskim kulturama, vjerovanjima, istorijom i tehnologijom, Pprenosi Index.hr.

Ova odluka je, kako je objasnio u svojoj objavi, ‘pala’ najviše zbog toga što je jako puno prijedloga bilo vezano upravo uz knjige, pa je tako otvorio i Fejsbuk stranicu koja se zove “Godina knjige” (“A Year of Books”) u kojoj će pisati o tome šta čita, a pozvao je i ostale korisnike da naprave isto i da o tome raspravljaju.

Prva knjigu kojom će započeti ovogodišnji izazov je “Kraj moći” (“The End of Power”) Moisesa Naima.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com