Danilović: Ja i Andrija ista smo partija ! - Volim Podgoricu

Danilović: Ja i Andrija ista smo partija !

Član Predsjedništva Demokratskog fronta (DF) i zamjenik predsjednika Nove srpske demokratije Goran Danilović rekao je da nema sukoba između njega i predsjednika te stranke Andrije Mandića, uz tvrdnju da su zajednički podržali osnov za vođenje buduće politike.

„Nema sukoba između Andrije Mandića i mene, niti ga je bilo ranije, iako se u medijima o tome spekulisalo“, rekao je Danilović za “Dan”.

Kako je dodao, takovog sukoba nema niti ga može biti u trenutku kada su i on i Mandić podržali jedan isti osnov za vođenje buduće politike.

„Čak smo međusobno precizno podijelili nadležnosti za djelovanje unutar Demokratskog fronta u narednom periodu. Svaku od tih odluka usvojili smo jednoglasno. Mislim da smo takvom politikom ohrabrili birače Demokratskog fronta i učvrstili svakog u uvjerenju da smo vrlo ozbiljna i respektabilna politička organizacija, koja nastavlja zajednički svoj put“, kazao je Danilović.

On je najavio da će lider DF-a Miodrag Lekić, na osnovu jedinstvene odluke Predsjedništva tog saveza, nakon božićnih praznika započeti konsultacije o formiranju prelazne vlade, za koje će odrediti termine i spisak sagovornika.

Cilj prelazne vlade, kako je pojasnio, bio bi da kroz ograničeni mandat obezbijedi neophodne uslove za slobodne izbore i stabilizaciju socioekonomskih prilika.

„Shodno onome što smo odlučili na predsjedništvu, Lekić će odrediti kada će uputiti poziv i ko će mu biti sagovornici“, dodao je Danilović.

On je istakao da po pitanju budućih razgovora o konstituisanju prelazne vlade u Crnoj Gori neće biti nikakvih nepoznanica.

„Nijesmo napravili nikakav spisak onih sa kojima se ne smije i ne može pregovarati. To bi bilo definitivno uslovljavanje Lekića, a nikome od nas tako nešto nije ni padalo na pamet. Suštinski, nije samo do nas, nego i do onih koji treba da odgovore na poziv „, naglasio je funkcioner DF-a.

On vjeruje da Miodrag Lekić ima dovoljno diplomatskog i političkog iskustva da razgovore na temu zahtjeva za formiranje prelazne vlade dovede do kraja u roku koji je moguć.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com