Kako postiti od ljutnje - Volim Podgoricu

Kako postiti od ljutnje

Ljutnja se lako stvori ako se naša očekivanja ne ispune – tada ego može da se osjeti zanemaren i postaje izrazito dominantan. Ako ljutnja potraje, njena vatra podiže kiselost tijela i počinje da nagriza sistem iznutra uzrokujući mnoge zdravstvene probleme, poput bolova u zglobovima i mišićima, oslabljenog vida i tegoba kardivaskularnog, nervnog sistema i sistema za varenje.

Kad ljutnja nastupi, možemo sa njom da se suočimo na nekoliko načina. Kao prvo, čim se pojavi, možemo proučiti neispunjeno očekivanje na kojem se ona temelji i prebaciti se na jednu ili više njoj neprijateljskih rasa (radost, ljubav, čuđenje).

Ako pak osjećamo da nam je dužnost da se suočimo sa nepravdom koja je prouzrokovala našu ljutnju, to možemo učiniti nenasilno. Treba da osvijestimo da ljutnja samo povećava razmjere problema (gubitkom unutrašnjeg mira i sreće) i da možda nismo u stanju da spriječimo svaku nepravdu koja nam je nanijeta, ali smo mi ti koji možemo odlučiti hoćemo li je pretvoriti u još veći problem.

Kad shvatimo da svaka nepravda, putem prirodne pravde i karme (zakona akcije i reakcije), zapravo više škodi onome ko ju je nanio, spoznaćemo da nema potrebe za ljutnjom, pa ćemo lako oprostiti.

Pojavu ljutnje u tijelu možemo ublažiti i rashlađivanjem vatre ljutnje: laganim ispijanjem nekoliko čaša hladne (ali ne ledene) vode; izbjegavanjem slatke, slane, masne, kisele, ljute hrane; žvaćući kardamon, uvođenjem jogurta i limuna u ishranu i nošenjem bisera.

U trenucima ljutnje pomaže i duboko disanje (udah – nos, izdah – nos ili udah – nos, izdah – usta). Kad se odlučite na post od ljutnje, obećajte sebi da se određeno vrijeme nećete ljutiti mišlju, rječju ili djelovanjem. Ali zapamtite: ljutnja se nikad ne smije potiskivati, treba je odstraniti istinom, oprostom i pročišćenjem.

2 komentara

  1. Decent blog page! That i absolutely love the simplest way it’s easy on my own view as well as information and facts are well written. Now i’m wanting to know earn money may perhaps be warned whenever a new place has been produced. I have subscribed to your own rss feed which inturn have to the secret! Possess a good daytime!

  2. When I originally commented I clicked the -Notify me when new surveys are added- checkbox now when a comment is added I purchase four emails using the same comment. Can there be that is it is possible to eliminate me from that service? Thanks!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com