Poslanici: Što ste nam dali, to smo opravdali - Volim Podgoricu

Poslanici: Što ste nam dali, to smo opravdali

Poslanici crnogorskog parlamenta tokom prošle godine potrošili su 651.635 eura.

Poslanica Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić je, upoređujući poslaničke zarade sa najvišim u državi, a ne platama većine građana, kazala da su poslanici opravdali „svaki cent“.

„Zaista vjerujem da su svi poslanici opravdali novac koji primaju. Ako uporedite njihova primanja sa zaradama u agencijama i bankarskom sektoru, više nego jasno je da su poslanici opravdali svaki cent uložen u njih“, objasnila je ona.

Predsjednik Liberalne partije (LP) Andrija Popović uporedio je platu crnogorskih sa platom poslanika u region.

„Plate crnogorskih poslanika najmanje su u regionu, da ne govorim za Evropu. I te plate na neki način bodu oči narodu, jer to je ipak nekih tri puta više od prosječne crnogorske plate. Ali, naše zarade su u posljednjih nekoliko godina tri puta umanjivane, a obim posla je bivao sve veći”, kazao je on.

Prema riječima Popovića, mnogo poslanika se trudi da radi svoj posao profesionalno i “mislim da su opravdali novac koji su dobili u 2014. godini.

„Naknade poslanicima nakon prestanka njihove poslaničke funkcije Skupštinu su u 2014. koštale u bruto iznosu 41.489 eura“, saopšteno je Pobjedi iz parlamenta.

Ta vrsta naknade je isplaćivana za tri bivša poslanika Anu Ponoš, Vasilija Laloševića i Zdenku Popović.

Poslanik Demkratske partije socijalista (DPS) Milorad Vuletić saglasio se kolegama da su opravdali dobijeni novac.

“Ako je neka godina zabilježena po najvecem broju aktivnosti, onda je to 2014. Usvojili smo više od sto zakona, konvencija, sporazuma. Imali smo brojne me¬đunarodne aktivnosti, kontakte sa grđa¬anima i lokalnim samoupravama “, objasnio je Vuletić.

On smatra da je parlament „dao ocekivani doprinos, kako u zakonodavnom dijelu, tako I u drugim oblastima iz njegove nadležnosti“.

Poslanica Hrvatske građanske inicijative (HGI) Ljerka Dragicevic saglasna je da je parlament imao ogroman posao u prošloj godini, kao i da su poslanicke plate zarađ¬ene.

“Ne ulazim u to ko, šta, koliko I kako je radio, ali baš je dosta bilo posla i mislim da smo opravdali plate koje smo primili”, kazala je ona.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com