Stanje pripravnosti u BiH! - Volim Podgoricu

Stanje pripravnosti u BiH!

Nakon današnjeg napada na redakciju satiričnog magazina Šarli Ebdo u Parizu, u kojem je ubijeno 12 osoba, a 11 ranjeno, čelni ljudi Tužilaštva BiH i Obavještajno sigurnosne agencije BiH (OSA) održali su hitan sastanak na kojem su razmatrali bezbjednosne prilike u ovoj zemlji.

Kako je portalu Klix.ba potvrđeno iz državnog Tužilaštva, dogovoreno je da se u zemlji, a zbog ozbiljnosti događaja u svijetu, dodatno podigne stanje pripravnosti. 

Sastanak su tokom popodnevnih sati održali direktor OSA-e Almir Džuvo i glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović. 

Salihović je o najaktuelnijem terorističkom napadu na novinare danas razgovarao i sa Direktorom za koordinaciju policijskih tijela u BiH Mirsadom Vilićem. 

“Odlučeno je da se povećaju bezbjednosne mjere, a s ciljem zaštite od eventualnih terorističkih opasnosti”, rečeno je ovom portalu iz Tužilaštva BiH. 

Nakon današnjeg napada na satirični list, Francuska je na nogama, kao i cijeli svijet. U toku je intenzivna potraga za trojicom muškaraca koji su hladnokrvno ubili 10 novinara, dva policajca i ranili još 11 osoba.

2 komentara

  1. Nice read, I just passed this onto a friend who was doing some research on that. And he actually bought me lunch since I found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thanks for lunch!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com