Šabović: Dobrodošla,prelazna Vlado! - Volim Podgoricu

Šabović: Dobrodošla,prelazna Vlado!

Prijedlog Demokratskog fronta za formiranje prelazne vlade je dobrodošao, kao i svaka druga inicijativa koja vodi popravljanju lošeg stanja u državi, kazao je član Predsjedništva Socijaldemokratske partije Džavid Šabović.

On je istakao da se unutar SDP-a već dugo zalaže upravo za koncept tehničke vlade, koju treba da čini najmanje po jedan ministar iz svake parlamentarne partije.

„Tri ministra bila bi iz DPS-a, dva iz Demokratskog fronta, dok bi po jednog imali SDP, SNP, Pozitivna Crna Gora i manjinske partije. Tehnička vlada bi trebalo da bude formirana sa oročenim mandatom na godinu dana ili najviše na dvije godine. U toj vladi zaboravile bi se priče o jeziku, zastavi, himni i grbu i posvetili bismo se tome kako preživjeti“, naglasio je Šabović.

Lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić trebalo bi narednih dana da otvori široke konsultacije o inicijativi za formiranje tehničke vlade. I Šabović je saglasan sa stavom Demokratskog fronta da jedan od ključnih zadataka prelazne vlade treba da bude stvaranje normativnih i drugih preduslova za organizovanje poštenih i demokratskih izbora.

Lider SDP-a Ranko Krivokapić ranije se u nekoliko navrata usprotivio ideji o formiranju prelazne vlade. Po njegovom tumačenju, Crnoj Gori ne trebaju tehničke vlade već sgabilna vlada, naročito u ovoj godini, koja je za socijaldemokrate važna sa aspekta evroatlantskih integracija.

Šabović nije želio da direktno odgovori na pitanje da li vjeruje da će rukovodstvo SDP-a na kraju ipak prihvatiti inicijativu i biti dio širokog fronta za formiranje tehničke vlade.

„Do sada sam se više puta nadao, pa nije ispapo kako sam očekivao. Zato mogu samo da saopštim lični stav da se zalažem za formiranje tehničke vlade. Šta će moja partija uraditi po tom pitanju, ne znam“, rekao je Šabović.

Za njega nije iznenađenje najava Demokratskog fronta da će organizovati masovne građanske proteste u slučaju da ideja o formiranju tehničke vlade ne dobije odgovarajuću podršku.

„Svako snosi svoj dio odgovornosti. Kao što se kaže u onim stihovima „ko ne sluša pjesmu slušaće oluju”“, zaključio je Šabović.

(Analitika)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com