Locirana braća Kuači! - Volim Podgoricu

Locirana braća Kuači!

Osumnjičeni za napad na redakciju nedeljnika “Šarli ebdo” opljačkali su benzinsku pumpu u blizini mjesta Viljer-Kotere na sjeveru Francuske, javlja BBC.

Skaj, pozivajući se na francuske medije, prenosi da su dvojica osumnjičenih koji odgovaraju opisu braći Saidu i Šerifu Kuačiju, opljačkali jednu benzinsku pumpu na sjeveru Francuske, uzeli hranu i benzin i tom prilikom ispalili više hitaca. 

Radnik benzinske pumpe prepoznao je dvojicu osumnjičenih za teroristički napad na magazin „Šarli ebdo”, na osnovu čega su locirani, prenose francuski mediji. 

Dvojica osumnjičenih, čiji opis odgovara braći Saidu i Šerifu Kuačiju, za kojima je raspisana poternica zbog napada na redakciju satiričnog lista “Šarli ebdo”, locirani su danas kod mesta Vilje Koteret na sjeveru Francuske. 

Kako prenosi “Parizijen” na svom sajtu, dvije osobe, koje odgovaraju licima za kojima je raspisana potjernica su pronađeni jutros na putu RN 2. Oni su se kretali vozilom marke reno klio” bijele boje u pravcu Pariza. Predhodno su opljačkali pumpu uzevši hranu i gorivo. 

Takođe se ističe da su dva muškarca teško naoružana. 

“„Liberasion” piše da očevici tvrde da su osumnjičeni naoružani kalašnjikovima i bacačima raketa. 

Takođe registarske tablice na automobilu ne odgovaraju vozilu. Građani tog mjesta objavljuju na Tviteru da je primjetno veliko prisustvo policije i da je put ka mjestu zatvoren. 

Velike snage policije su raspoređene u ovom regionu, kako bi uhapsile osumnjičene, tvrde dalji neimenovani izvori. 

„Interventna jedinica iz Viljeta dobila je naređenje da se naoruža posebnom opremom”, dodao je izvor u policiji.

Potraga za braćom Saidom i Šerifom Kuačijem traje više od 24 časa, a u njoj učestvuje 3.000 policajaca. Najmlađi osumnjičeni za napad predao se tokom noći policiji. Hamid Murad (18) se navodno sam javio u policijsku stanicu u blizini granice sa Belgijom, kako navode mediji, “kada je čuo svoje ime u medijima”. 

Bezbjednosne snage Francuske preduzele su sveobuhvatne mjere predostrožnosti i obezbijedile sve prilaze Parizu. Kako prenose francuski mediji svi prilazi Parizu su obezbijeđeni policijskim snagama sa teškim naoružanjem. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com