Nove farse u režiji Barse! - Volim Podgoricu

Nove farse u režiji Barse!

Predsjednik Barselone Đosep Bartomeu objavio je da će bojkotovati dodjelu „Zlatne lopte“ i da katalonski klub prekida sve veze sa Svjetskom fudbalskom federacijom.

Sud za arbitražu u sportu nedavno je potvrdio odluku FIFA da Barseloni zabrani transfere u naredna dva prijelazna roka zbog kršenja pravila oko transfera maloljetnih igrača.

Ceremonija dodjele „Zlatne lopte“ zakazana je za 12. januar u Cirihu, a fudbaler Barselone Lionel Mesi je jedan od kandidata, uz Kristijana Ronalda i Manuela Nojera. 

„FIFA nam nije rekla ko nas je prvobitno optužio i dok traje kazna nećemo imati institucijalne odnose sa njima. Poslao sam ozbiljno pismo Sepu Blateru i neću prisustvovati cereminiji dodjele Zlatne lopte. Ali, to nije kraj ovog slučaja. Predviđam da će naš slučaj postati u svijetu fudbala nešto kao Bosmanov. Koliko god da traje, nećemo izgubiti ovaj slučaj“, istakao je Bartomeu. 

Pored Mesija, još nekolicina fudbalera se nalazi među kandidatima za najbolji tim godine, a to su Klaudio Bravo, Đordi Alba, Dani Alves, Havijer Maskerano, Đerar Pike, Ćavi, Andres Inijesta, Luis Suares i Nejmar.

 
 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com