Podgorica: Trojica konobara pokrali kasu hotela “Siti”! - Volim Podgoricu

Podgorica: Trojica konobara pokrali kasu hotela “Siti”!

Menadžment podgoričkog hotela “City” podnio je krivčnu prijavu protiv trojice konobara zbog sumnje da su ih pokrali za više hiljada eura. 

Internom revizijom, vlasnici hotela utvrdili su da su zaposleni  D. B., M. K. i P. A. taj hotel prevarom oštetili za  8.696 eura, ali ta cifra navodno nije konačna.

Iz Ugostiteljsko turističkog preduzeća (UTIP), koje gazduje hotelom,  “Vijestima” je rečeno da su  konobari “udaljeni sa posla”. 

 “U poslovanju hotela ‘City’ uočene su određene nepravilnosti  pitanju pronevjere novca od strane trojice zaposlenih. Po uočavanju nepravilnosti, angažovan je nezavisni revizor, kako bi utvrdili obim i način pronevjere novca. Ono što je do sada otkriveno u postupku analize je da su zaposleni neovlašćeno ušli u informacioni sistem i oštetili preduzeće za 8.696,40 eura”, piše u odgovoru UTIP-a na čijem je čelu Žarko Burić.

Oni su istakli  da su nakon izvještaja revizora, protiv D. B., M. K. i P. A. pokrenuli i disciplinske postupke. 

“Dalji postupak će pokazati da li im je  neko pomagao u vršenju krivičnog djela i koliki je konačni iznos štete”, kazali su iz te kompanije. 

Nakon što im je nezavisni revizor dostavio izvještaj,   Odbor direktora  UTIP-a, na sjednici  12. decembra 2014. godine, smijenio je izvršnog direktora tog društva Nenada Vujoševića.

Vujošević je razriješen dužnosti nakon razmatranja nalaza revizije o poslovanju hotela “City'”.

Konobari angažovali i hakera?

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” trojica konobara – D. B., M. K. i P. A. novac su krali stornirajući  plaćene račune. 

Oni su, tvrdi izvor “Vijesti”, imali pomoć hakera koji je “provalio” u hotelski informacioni  sistem. 

Navodno, konobari su   nekoliko mjeseci uredno  gostima naplaćivali račune, ali su na kraju dana šankeru zaduženom za kasu razduživali znatno manje novca, jer je” u međuvremenu poneki račun storniran”. 

Da se računi ne poklapaju, menadžement je  primijetio kada je postalo jasno da nema ni novca ni pića.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com