Braća Kauši u zamci: Želimo umrijeti kao mučenici! - Volim Podgoricu

Braća Kauši u zamci: Želimo umrijeti kao mučenici!

Napadači na satirički magazin “Šarli Ebdo”, braća Kuaši, locirani su i drže taoce u jednom magacinu u mjestu Damarten de Goel, javljaju svjetski mediji. Uskoro bi trebalo da stignu pregovarači.

11:16 – Braća Kauši saopštila da žele umrijeti kao mučenici.

11:13 – Lokalnim bolnicama izdato naređenje da budu pripravne u slučaju potencijalnih žrtava, javio je Figaro.

10:56 – Lokalnom stanovništvu u blizini štamparije koju su zauzeli teroristi preporučeno da ne izlaze iz svojih domova.

10:54 – Francuski mediji javljaju da se, iz sigurnosnih razloga, preusmjeravaju svi letovi na aerodromu Šarl de Gol, te da je usljed pucnjave zatvoreno nekoliko traka prema toj vazdušnoj luci.

10:50 – Državno tužilaštvo u Parizu demantovalo je danas medijske navode o žrtvama u pucanjavi tokom potjere za osumnjičenima za teroristički napad na satirični magazin “Šarli Ebdo”.

Francuski mediji ranije su javili da su se danas čuli pucnji tokom potjere za jednim automobilom na sjeveru Francuske, u kojem su se, kako se pretpostavljalo, nalazili osumnjičeni Kauči.

Kako javljaju mediji dvije osobe, koje su povrijeđene u razmjeni vatre, prevezene su u bolnicu. Gotovo 48 sati od napada na redakciju “Šarli Ebdo” osumnjičeni su ukrali jedan automobil kojim su nastavili bjekstvo.

Mediji su javili da je jedno vozilo ukradeno jutros oko 8.40 sati u mjestu Montanji Sent Felisite, u regionu Oaz od strane dva lica naoružana automatskim oružjem, koji odgovaraju opisu osumnjičenih.

Razmjena vatre…

Samo par minuta kasnije došlo je do razmjene vatre u Sen e Marn, nadomak Damartin en Goel, blizu zone u kojoj su specijalne jedinice tražile osumnjičene.

Više lica, kako je navedeno, iz ukradenog automobila, je pucalo u pravcu snaga bezbjednosti, prenio je Tanjug.

Braća Kuaši, kako javlja radio “RTL”, uzeli su taoce, pošto su napustili vozilo. Pretpostavlja se da su ušli u jednu štampariju u mjestu Damartin en Goel, gdje drže taoce.

Ministar unutrašnjih poslova Bernar Kazanev je potvrdio akciju u mjestu Damartin de Goel, 35 kilometara od Pariza. Kako javlja britanski servis, u toku je velika policijska operacija, a francuski Mond je objavio da su uključeni i helikopteri.

Podsjećamo, više hiljada pripadnika snaga bezbjednosti mobilisano je, od terorističkog napada, u potjeri za teroristima. Konvoj policijskih vozila je upućen na lice mjesta.

Obama se upisao u knjigu žalosti

Francuska policija koncentriše svoju potragu na ruralno područje Pikardi, sjeveroistočno od Pariza, gdje su, kako se pretpostavlja, dvojica napadača opljačkala benzinsku pumpu.

Inače, druge noći od napada održana su bdjenja za 12 žrtava, uglavnom novinara. Predsjednik SAD Barak Obama se upisao u knjigu žalosti u ambasadi Francuske u Vašingtonu. On je naveo da SAD idu naprijed zajedno sa Francuskom, protiv terorizma, a za ideale i slobodu iza kojih stoje.

“Živjela Francuska”, napisao je američki predsjednik.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com