Muftija srbijanski: “Najveću štetu imaćemo mi muslimani” - Volim Podgoricu

Muftija srbijanski: “Najveću štetu imaćemo mi muslimani”

Ubistvom autora ne može se boriti protiv uvredljivih karikatura. Vatru gasi samo voda, a vatra je dodatno razvatrava i raspiruje. Uzročne smutnje donose druge posljedice, i zato su gore. Ubistva u Parizu prouzrokovaće i druga mnogobrojna ubistva, smatra zamjenik reis-ul-uleme Islamske zajednice Srbije i muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić.

Tri dana poslije terorističkog napada islamskih ekstremista na redakciju satiričnog magazina “Šarli Ebdo” u Parizu, Jusufspahić ističe da ubistvo koje je zapanjilo svijet i koje prijeti da upali fitilj vjerskih sukoba širom Evrope, neće nikome ništa dobro donijeti, ali i poručuje da sloboda nije anarhija.

“Sloboda govora donosi slobodu, a anarhija govora – anarhiju. Pored ucviljenih porodica ubijenih ljudi, najveću štetu ćemo imati mi muslimani. Svojim činom ubice su pokušale da pobiju i nas. Ti neljudi nijesu marili za činjenicu da kada jednog čoveka ubiješ, kao da si ubio čovječanstvo”, kazao je on za beogradske Novosti.

Govoreći o tome kako muslimani u Srbiji gledaju na ubistvo karikaturista u Francuskoj, Jusufspahić je rekao: “Žalimo zbog toga. Mi zaista saosjećamo sa neutješnim porodicama žrtava. Kao i sav običan narod, naučeni smo da iz kuhinja, u kojima je rođen i ovaj zločin, možemo očekivati najgore posljedice”.

On je rekao da se mora sačuvati mir u Evropi i u Srbiji.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com