Nevrijeme u Škotskoj: Ima i nestalih! - Volim Podgoricu

Nevrijeme u Škotskoj: Ima i nestalih!

Vjetrovi uraganske jačine ostavili su oko 100.000 domova bez struje u Škotskoj uz očekivanja da će se situacija pogoršati tokom vikenda.

Obalska straža Brajtona u južnoj Engleskoj bila je primorana da otkaže potragu za dvije osobe koje su se našle u moru. 

“Uslovi na moru za potragu tokom noći su bili užasni – mrkli mrak i more ekstremno uzburkano. Bilo je veoma teško vršiti spasavanje”, potvrdio je portparol brajtonske Obalske straže.

Isti izvor je naveo da je vrlo tužno i da ih nijesu pronašli i da je malo vjerovatno da će ih pronaći, prenijela je agencija AFP. 

“Ovo se pretvorilo u misiju potrage za tijelima. Vrlo je tužno da nema šanse da oni budu pronađeni živi”, naveo je portparol brajtonske Obalske straže. 

Dvojica su bili u grupi od četiri muškarca za koje se vjeruje da su bili u noćnom provodu u gradu i ušli u vodu u ranim jutarnjim satima. 

Dva muškarca su uspjela da se vrate na obalu i obavijeste Obalsku stražu malo poslije ponoći, rekavši da su dva njihova druga nestala i pokrenuta je akcija spasavnja uz angažovanje helikoptera, dodaje televizija Skaj. 

Oko 100.000 je ostalo bez struje u jednom trenutku, ali je Škotska Hidro-elektrodistribucija saopštila da su uspostavili snabdijevanje za 73.000 domova uprkos teškim uslovima. 

Drveće je isčupano iz korena, a željeznički i trajektni saobraćaj juče je prekinut kada je vjetar dostigao jačinu 181 kilometar na čas u Hajlendsu i ostrvima Škotske. 

Škotska kompanija “SkotReil” je privremeno suspendovala sve željezničke linije iz bezbjednosnih razloga i svi polasci trajekta su otkazani i očekuje se da će prekid saobraćaja da se proširi i južno ka Engleskoj kada uslijedi novi talas zimskog vremena. 

Škotska, Severna Irska i severni deo Engleske upozoreni su da se pripreme za susnežicu i sneg tokom ove noći.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com