Pljevaljski imam: Autori karikatura su budale, normalno što glave lete” - Volim Podgoricu

Pljevaljski imam: Autori karikatura su budale, normalno što glave lete”

Glavni imam Husein Pašine džamije u Pljevljima Samir Kadribašić javno je juče saopštio da se “u normalnom svijetu glava gubi zbog karikature”.

Komentarišući na Fejsbuku teroristički napad u Francuskoj, Kadribašić je stradale autore karikatura o Muhamedu nazvao budalama.

“Evo i ‘Blic’ je objavio iste one karikature zbog kojih se u normalnom svijetu glava gubi. Ali, nije mi za njih…”, napisao je imam na svom profilu.

Na pitanje jednog od komentatora zar postoji karikatura zbog koje se gubi glava, Kadribašić je napisao: “Pa vidio si da ima“, ostavivši i “miguljka”.

Uprkos, u najmanju ruku, neumjesnim statusima o stravičnom zločinu koji je potresao svijet, Kadribašić je kazao da u njima “ne vidi ništa sporno”.

“Samo sam komentarisao da ne pravdam ni jedno, ni drugo (ubistva i karikature o Muhamedu)”, rekao je imam “Vijestima”.

On je budalama nazvao ubijene autore karikature o Muhamedu, jer “godinama provociraju više od milijardu muslimana širom svijeta jadnim karikaturama“, ali i šefa takozvane Islamske države Abu Bakr al-Baghdadija. 

“Koga žaliti? Budalu koja je godinama provocirala više od milijardu muslimana širom svijeta svojim jadnim karikaturama ili sljedbenike ideologije budale sa ‘roleksom’, tamo nekakvog ‘halife’ Bagdadija, koji je uspio po ko zna koji put navući gnijev Zapada na islam i muslimane? Ovaj prvi, zajedno sa svojim tabloidom, odavno je zaslužio kaznu! Ali, pravičnu kaznu, ljudsku kaznu! Ne nikako brutalno ubistvo uz divljanje i iživljavanje na svemu živom što se kreće! Zaslužio je da mu pravedni narod kaže da je dosta, da ga bojkotuje i šutne na margine! To mu je dovoljna kazna, a Bog dragi neka ga kazni kako je zaslužio i zaradio!”

Kadribašić sumnja ko zapravo stoji iza napada na redakciju francuskog satiričnog lista, ali i na  Ameriku, 11. septembra 2001. godine.

“'Teroristi’ srušili kule bliznakinje u Njujorku, projektovane da izdrže udare aviona! Rušenje ‘preživi’ samo pasoš jednog od ‘terorista’! Zaključak: pravite zgrade od saudijskih posaša! Juče u Parizu od sveg belaja i burureta jedan od ‘terorista’ zaboravi ličnu kartu u autu kojim se dovezao! Zaključak, ni terorista ne možeš biti ako ti država ne da dokumenat koji ćeš im vratiti kad izvršiš terorizam da te lakše nađu“.

Kadribašić je  ranije mitropiolita SPC Amfilohija nazvao kretenom, nakon što je  pripadnike islamske vjeroispovijesti nazvao “lažnim ljudima” sa “lažnom vjerom”.

“Hoćeš da pričamo o 500 i kusur godina vladavine? Hoćeš da pričamo o zakonu prve bračne noći”, naveo je tada on.

 Imam, kandidat za odbornika Bošnjačke stranke, ranije je pripadnike DPS-a nazvao “fašistima” kojima Bošnjaci daju glasove i poručio da će skinuti kapu onom “če(t)lniku DPS-a” koji javno prizna gdje je bio i šta je radio 90-ih godina.

Sviđa mu se komentar: „Samo gasne komore, Adolfe legendo”

Kadribašićevi stavovi o terorizmu u Francuskoj dječja su igra za ostale primjere koji se mogu pronaći na njegovoj FB stranici, kada je riječ o komentarima o izraelsko-palestinskom pitanju. 
“Dao Bog da ih svaki dan na stotine ovako ‘ka vladiku’ nosaju”, napisao je imam ispod fotografije sa sahrane Izraelca, najvjerovatnije vojnika.

Imamu se čak sviđa i komentar jednog od prijatelja kojim se veliča Hitler i “final solution”, odnosno sistematsko ubijanje Jevreja u Drugom svjetskom ratu. “Samo gasne komore Adolfe legendo!”, komentar je koji je imam lajkovao.

Neće se mača latiti ni „glave skidati”

Kadribašić je vođu takozvane islamske države nazvao “klasičnim teroristom koji je produkt zapadnjačkog čeda čiji je jedini cilj diskreditovati Islam i muslimane”.
“Žalim porodice žrtava, žalim taj isti Zapad koji samoga sebe vodi u propast, žalim tzv. ‘velike sile’ koje vjekovima uzgajaju najkrvoločnije zvijeri! i to one zvijeri koje kada su žedne ne razlikuju krv krivih i nevinih, krv Zapada i Istoka!”.

Nakon nekoliko komentara da takve statuse može da postavi samo osoba slična onoj koja je ubila ranjenog čovjeka na ulici, Kadribašić je napisao da ni u jednoj riječi nije opravdao ono što se dogodilo u Parizu.

“To nije mogao normalan čovjek uraditi! Ali, hoću kazati da neko i kod nas želi probuditi krvoločnu zvijer koja neće praviti razliku između mene i vas“.
On je poručio da se niko ne boji njegovog shvatanja islama, niti da se brine da će se mača „latiti niti glave skidati“.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com