Home / ŽIVOT + / Showbiz / Toše nije poginuo u saobraćajnoj nesreći! Makedonski novinar tvrdi da ima dokaze (VIDEO)

Toše nije poginuo u saobraćajnoj nesreći! Makedonski novinar tvrdi da ima dokaze (VIDEO)

Saobraćajna nesreća kod Nove Gradiške u kojoj je ‘poginuo’ Toše Proeski nikad se nije dogodila.-  izjavio je za hrvatski Index makedonski novinar Zoran Božinovski, koji je stigao u Zagreb da javno predstavi detalje svog četvorogodišnjeg istraživanja o pogibiji makedonskog pevača.

– Da saobraćajne nesreće ni tijela za obdukciju nije bilo, to tvrdim zadnje tri godine. Još u ljeto 2006. nova makedonska vlast, predvođena premijerom Nikolom Gruevskim, otkrila je da je Toše Proeski, sa menadžerkom Ljiljanom Petrović utajio porez,  navodi Božinovski, te nastavlja:

– Od decembra 2006. cio Tošetov menadžersko-producentski tim bio je pod istragom za pranje novca iz Kuvajta. Prema svim mojim saznanjima, bili bi uhapšeni da su se vratili s puta po Hrvatskoj. Cijela ‘nesreća’ kod Gradiške bila je samo loša filmska produkcija – izjavio je za Index.

 Novčane transakcije oko pevača navodno je pratila i makedonska Direkcija za sprečavanje pranja novca, te je svoja saznanja prenijela Specijalnom tužiteljstvu Makedonije.

– Tužitelj Jovan Ilijevski od decembra 2006. do danas nije o tome pokrenuo istragu, osim što je na početku na informativni razgovor pozvao Tošeta Proeskog, menadžerku Ljiljanu Petrović i producenta Lastu Nikolovskog. Tadašnja vlast nije učinila ništa da pjevača skloni iz takvog okruženja, ostavili su ga na milost i nemilost mafiji – upozorava Božinovski.

Makedonski novinar već je dvaput pretučen zbog istraživanja o ljudima i sumnjivim poslovima oko pokojnog pjevača, a u domovini ga mnogi smatraju nevjerodostojnim izvorom, koji samo traži medijsku pažnju.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com