Home / NOVOSTI / Svijet / 100 odsto glasova: Kurc ponovo izabran za omladinskog lidera

100 odsto glasova: Kurc ponovo izabran za omladinskog lidera

 

Šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc reizabran je, sa 100 odsto glasova, za lidera omladine Narodne stranke Austrije.

Ishod sinoćnjeg glasanja bio je potpuno jasan i svi učesnici skupštine glasali su za 28-ogodišnjaka u želji da nastavi da vodi omladinu narodnjaka. U svom obraćanju Kurc je rekao da je njegova stranka dokazala da mladi ne treba samo da preuzmu odgovornost, već i doprinesu napretku.

„Kod nas nije riječ o tome da nešto budeš, već da nešto uradiš“, poručio je on.

Narodna stranka Austrije se, prema njegovim riječima, zalaže za više „direktnedemorkatije i zahtjeva konkretnu dodjelu mandata na osnovu prednosti u glasovima.

„Sastavljanje izbornih lista ne treba više da se sprovodi u partijskim centralama, već glasači treba da imaju priliku da odlučuju ko će ih zastupati u parlamentu, pokrajinskim ili gradskim skupštinama“, naglasio je Kurc.

On je istakao da promjene nisu neophodne samo u demokratiji, već i po pitanju penzija.

„Ne može biti da postajemo sve stariji i istovremeno radimo sve kraće. Naš sistem mora biti spreman za budućnost, a to znači da moramo da se pobrinemo da drastično poraste starost za odlazak u penziju, da se uvede automatizam kod penzija, to jest prilagođavanja starosti za odlazak u mirovinu sa prosjekom starosti stanovništva, i da prijevremene penzije budu konačno izuzetaka ne pravilo“, podvukao je Kurc.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com