Doček Pravoslavne u Podgorici, Beranama i Nikšiću - Volim Podgoricu

Doček Pravoslavne u Podgorici, Beranama i Nikšiću

Pravoslavnu Novu Godinu, 13. januara građani Crne Gore mogu dočekati na organizovanim dočecima u Podgorici i Beranama. U Pljevljima ove godine neće biti dočeka. 

U Podgorici će doček biti organizovan ispred Crkve Svetog Đorđa pod Goricom, a organizuju ga Mitropolija crnogorsko primorska i Crkvena opština Podgorica. Doček će početi 13. januara u 20 sati. 

„Centralni događaj je moleban koji će u ponoć služiti mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije. Nastupiće jedan od najboljih izvođača narodne mizike Čeda Marković, trubački orkestar Vidoja Filipovića iz Guče i više umjetnika iz Crne Gore, kao i članovi dječijeg hora Svetog Save pri Crkvi Svetog Đorđa“, kazao je za Dan protojerej stavrofor i starješina Crkve Svetog Đorđa Velibor Džomić.

U Beranama je organizator dočeka Pravoslavne nove godine lokalna turistička organizacija.

Iz opštine Berane je saopšteno da će doček početi 13. januara, u 21 sat, gdje će nastupiti rok bend sa izvođačima Petrom Devićem i Aleksandrom Spasojević, kao i pop sastav Fantastik bend sa pjevačicom Danijelom Trkuljom.

Čitaoci Portala “Volim Podgoricu” su nas naknadno “ispravili” i informisali da se doček organizuje i u Nikšiću, Parohijski dom, goste će zabavljati Zoran Džiknić, Vesna i NIK Bend.

Foto: Doček Pravoslavne 2011. ispred Crkve Sv. Đorđa 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com